11 בדצמבר 2012

מלך הסנדויצ'ים - הפריקסה!

תמיד כשבא לי לפנק אנשים שקרובים אלי ולהכין להם אוכל טעים עולה לי לראש פריקסה
זה לא המאכל הכי מתוחכם או סקסי במראה שלו אבל הסנדויץ הזה, עם מינונים מדוייקים במילויים
איכותיים בעייני אחד המאכלים הכי טעימים ומנחמים שיש. לכן כשקבעתי עם המשפחה המורחבת
דייט להדלקת נר שלישי אצלנו היה לי ברור שזה מה שאעשה. לא אכחיש ואודה ששקלתי לאפות לחמניות
שוות שיכילו את כל הכבודה בגאווה אבל מצד שני אין איך להסביר את זה, זה פשוט לא אותו דבר..
טיגון הלחמניה לוקח את הסנדויץ מ "עוד סנדויץ טעים בבגט/ג'בטה" ל"סנדויץ אלוהי"..פשוטו כמשמעו!!!!


 
 
 

כך שהיה ברור שאני מוותרת על סופגניות מטוגנות (כי אי אפשר לעוף על ארוחה + קינוח מטוגנים)
ומנסה לראשונה איך טועמת ומרגישה סופגניה אפויה, ואכן אין מה לומר, היא מאוד שונה מזו המטוגנת
אבל מזכירה בריוש עשיר בטעם ובציפוי/מילוי מעניין בהחלט נכנסת לקטגורית "מתוק שאחרי הארוחה"..
בנוסף לקינוח אמיתי (!) הכנתי מקרון קפה במילוי גאנש שוקולד לבן מחופש לסופגניה, רעיון ומתכון
מהבלוג המתוק של ליהי ממותק בוטיק סוכר כאן





 


התמונות שצילמתי היו תוך כדי ההגשה במהלך הערב.
לבקשת כמה מכם הנה המתכון לפריקסה, של רפי כהן במקור אבל חייבת להודות שהוא די דומה למתכון
שקיבלתי מאמא של חברה טובה שלי, טוניסאית אורגינאלית , כבר לפני שנים!

לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף סוכר
700 מ"ל מים פושרים
60 גרם שמרים - אפשר להמיר ב 2 כפות שמרים יבשים וזה יוצא נפלא
2 כפות שמן
1 כף מלח
1 ליטר שמן קנולה או תירס לטיגון

ממיסים את השמרים והסוכר בחצי כוס מים פושרים ומשהים למשך 10 דקות.
מנפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה (או שלשים בידיים) מוסיפים שמן, השמרים והמים הפושרים
ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה
במקום חמים. כעבור שעה לשים שוב את הבצק משך 4 דקות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים
כשעה נוספת. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כדקה להוצאת בועות אויר.
קורצים מהבצק כדורים במשקל 50 גרם (בגודל כדור פינג-פונג גדול).
בעזרת כפות הידיים יוצרים לחמנייה מוארכת ומחודדת בקצוות מכל כדור בצק.
מניחים רצועות נייר אפייה על מגש ומפזרים עליהם מעט קמח. מניחים את הלחמניות במרווחים
על נייר האפייה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך 40 דקות במקום חמים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
מחממים את השמן בסיר טיגון עמוק (לחום של 180 מעלות) ומעבירים בזהירות רצועות של נייר אפיה עם
הלחמניה לשמן( אפשר להכניס את הנייר עם הלחמניה לשמן ולהוציא העדינות רק את הנייר)
ומטגנים את הלחמניות כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות-שחומות .
מוציאים בעזרת כף מסננת למגש עם נייר סופג. מצננים.

מגישים עם אריסה, סלט משוואיה/מטבוחה, סלט דלעת (טירשי)
טונה טריה משומרת, פרוסות תפוח אדמה, פלחי ביצה קשה
לימון כבוש, פלפל צ'ומה, עגבניות טריות, מלח + פלפל והחיים שלכם דבש, באחריות!




 
אני מבחינתי סיימתי את הטיגונים לחג הזה, אתם, לכו לבשל..אה...לטגן :)
 

2 comments:

  1. כמה לחמניות אמורות לצאת? האם יש אפשרות להקפיא באישזהו שלב?

    השבמחק
  2. כ30 לחמניות, תלוי בגודלן כמובן. ניתן להקפיא אחרי עיצוב ולפני התפחה שניה וטיגון - מפשירים לילה במקרר ומתפיחים שנית, ואחכ מטגנים. וכמובן שאפשר גם אחרי תיגון. מכת חום בתנור 180 מעלות יחזיר להן את הפריכות.

    השבמחק

בא לכם להשאיר תגובה?