8 במאי 2013

בראוניז לוטוס גבינה

שבועות, חג החידושים וההמצאות!
 
 


בראוניז לוטוס גבינה, ספק עוגה ספק ממתק
 
 
ההברקות הכי טובות שלי באות בספונטניות ולרוב תוך כדי שאני מחפשת לי נשנוש.
כך קרה שאתמול בערב כשנכנסתי למטבח לתור אחר משהו טעים. אני פותחת את
המזווה בזהירות,הרי אני יודעת מה יש שם..אבל בכל זאת, אולי אופתע, אולי
אמצא מציאה מעניינת שתשקיט לי את החשק. להפתעתי (או שלא J) ערמות
של קמחים, סוכרים ואורזים מאיימים לקבור אותי ואני שולחת יד מהירה לפני שינחתו לי
על הרגליים ואז, מה אני רואה?! בצד עומד לו חבוי ונסתר ממרח הקסמים!
תערובת משובחת, ממכרת וגאונית, ממרח לוטוס!
לאחרונה נתקלתי בשילובים של ממרח לוטוס בכל מאפה ועוגה אפשרית.
הממרח האדיר הזה שהוא למעשה תמצית עוגיות לוטוס שיכול לעשות הרבה טוב
למגוון העוגות הסטנדרטיות שאנחנו אופים ברמה יומית. כמה כפות לעוגה בחושה,
מילוי או ציפוי לפחזניה, שילוב בתוך קאפקייקס, או אולי עוגת שמרים והרשימה עוד ארוכה..

אבל מה עם בראוניז, זה הרי מתבקש, לא? העוגה הזו עושה לי את זה בטירוף
כשבעצם הגרסה משתנה בתאם לחשק ולמצאי במזווה.הגלגלים בראש עובדים
 והמחשבה הראשונה היא להסתובב למגירה שמאחורי, לשלוף כפית ולהתענג..

אבל שנייה אחרי אני מוצאת עצמי שוקלת חומרים, מערבבת ומערבלת, טורפת וטוחנת
(מעצבנת אני! למה לא יכולתי לסגור את זה עם כפית..?!)
אחרי שעה יצאה האהבה החדשה שלי - בראוניז לוטוס גבינה, ואחרי שטעמתי הבנתי, שלא!
לא יכולתי לסגור את זה עם כפית..:)
קבלו אותם בגרסה נימוחה במיוחד בזכות גבינת השמנת.
כמה אביביות, צבעוניות וחלביות מביא אתו החג הזה!!!!
 

200 ג' ממרח לוטוס (חצי צנצנת)
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה

לתערובת הגבינה
500 ג' גבינת שמנת בטמפ' החדר (עכשיו בקיץ מספיק להוציא 5-10 ד' לפני השימוש מהמקרר)
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/3 כוס קמח

לקישוט - כמה עוגיות לוטוס גרוסות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.
מחממים מעט את ממרח הלוטוס במיקרו לתערובת נוזלית (חצי דקה והוא אמור להיות מוכן)
מקציפים ביצים שלמות וסוכר במיקסר במשך 3-4 ד' עד קבלת תערובת תפוחה
מנמיכים מעט את מהירות ההקצפה ומוסיפים בזרם דק את ממרח הלוטוס עד שהוא נטמע
כליל בתערובת. מנפים קמח ואבקת אפיה לתוך התערובת ומערבבים בעזרת מרית
לקבלת תערובת אחידה. הקפידו לערבב במינימום הכרחי.

מערבבים את כל חומרי תערובת הגבינה למסה אחידה וחלקה.

משטחים 3/4 מהתערובת הלוטוס בתבנית 25/25 או תבנית חד פעמית 17/23
מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעליה את תערובת הגבינה במלואה.
יוצקים את שארית תערובת הלוטוס על תערובת הגבינה ויוצרים דוגמת שיש
באמצעות שיפוד או מזלג. מפזרים פירורי עוגיות לוטוס ושולחים לתנור ל 40-50 דקות
(משתנה מתנור לתנור)הבראוניז מוכנים כשקיסם שננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים.
מצננים לטמפ' החדר ומקררים כמה שעות ועדיף לילה לפני שפורסים.
בעת הפריסה אני ממליצה להתפטר מהשוליים.. כמו בכל בראוניז הם יוצאים
קצת סדוקים ולא אסתטיים.בעת ההגשה ניתן רצוי לפזר עוד כמה פירורי עוגיות לוטוס
סתם בשביל הלוק וגם לתוספת קראנצ'יות כמובן!

חג שמח ושתפו איך יצא!
ליהי





 

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

בדיוק יצאה מהתנור, ניראת ומריחה חלום!!!! תודה ששיתפת! חג שמח!

ליהי עראסי אמר/ה...

תודה לך אנונימית, שמחה שניהנת! חג שמח!

Unknown אמר/ה...

God