11 ביוני 2013

פוקאצ'ה אהובתי


אני זה לגמרי לחם. מכיל, סופג ומחזיר אהבה בענק.


אני אוהבת אוכל, זה לא סוד.. לרוב המוזה,  היא שמניעה אותי.
תמיד אמרתי שכשיהיו לי ילדים אני אתכנן תפריט שבועי על פי טעמם ורצונם, קל לתכנן, קל עם הקניות
לא צריך לשבור את הראש "מה אוכלים היום".. כשהכול מוגדר מראש אפשר לחסוך הרבה זמן ודילמות
מיותרות.
 
כן, כך תכננתי.. אבל אני, בבסיסי אדם לא מובנה, קצת אימפולסיבי אם לוקחים את זה לקיצון, יצרית
ומתקשה בדחיית סיפוקים.. ועל כן המחשבה על תכנון תפריט שבועי היא בגדר פנטזיה ובפועל התפריט
שלנו נקבע על פי החשק.
אני יכולה לעוף על עצמי כל יום מחדש ולהמציא את הגלגל, לרוב הבנות זורמות, לפעמים לא.. אבל כמעט
תמיד התפריט יכלול מאפה מכל סוג שהוא כך שגם אם השיגעון של היום לא מתקבל בברכה, תמיד יש לחם
טרי, קריספי ומזמין ביס..(וקוטג' במקרר..) על כל צרה שלא תבוא :)
 
 
פוקאצ'ה זה אפילו יותר מלחם בעיני. זה שיא הפינוק! מרקם קריספי, נוטף שמן זית וארומה, יכול לשמש
באלף ואחת וריאציות שונות ומשונות, עם מאכלי חלב, בשר, לצד מטבל או כבסיס לסנדוויץ' מושקע במיוחד.
10 דקות עבודה (כולל שקילת המוצרים) והריח כבר יעשה את שלו..

לבקשתכם, מתכון הורס לפוקאצ'ה ביתית.

600 גרם קמח לחם מנופה
1 ו 1/3 כוסות מים פושרים
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
1 כף גדושה מלח
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית

ממיסים בקערת המיקסר את השמרים עם המים. (במידה ומשתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם
עם הקמח ולאחר מכן מוסיפים מים)
מוסיפים קמח, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה כמה דקות עד שמתגבש בצק.
מגבירים את המהירות ולשים עוד כ 5 דקות עד קבלת בצק חלק ומעט קשה.
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים כדור. שמים בקערה ומכסים. מתפיחים כחצי שעה.
נוגעים בבצק קלות באצבע, אם הגומה שיצרה האצבע שלכם חוזרת לאיטה למקומה הבצק מוכן לעבודה.

מעבירים למשטח עבודה מקומח, ומשטחים את הבצק בעזרת הידיים להוצאת האוויר. (לא עם מערוך, כי זה
ממש "יפיל" את הבצק) כעת ניתן לחלק את הבצק או להשאיר אותו כמו שהוא, ותרגישו חופשי להתפרע
אמרה מי שהגישה אתמול לאהובה פוקאצ'ת לב עם ערמת מעורב ירושלמי לתפארת
מורחים את שטח הפנים של הבצק בשמן זית בעזרת מברשת סיליקון, יוצרים גומות עם האצבעות
ומכסים במגבת. מתפיחים עוד חצי שעה. שניה לפני שמכניסים לתנור מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור
שחומם מראש ל 240-250 כרבע שעה עד השחמה. במידה ויש לכם אבן שמוט תקבלו תוצאה מעולה +
אקסטרה קריספיות - בשלב התפחה שניה מתפיחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה או על משטח העבודה
וכשהגיע זמן תנור מעבירים בשיא! הזהירות רק את נייר האפייה ועליו הפוקאצ'ות שלנו לאבן השמוט.
מוציאים ומצננים על רשת.

תוספות!
אם חשקה נפשכם בתוספות לדוגמת עשבי תיבול שונים, אפשר לפזר בעת הוספת המלח הגס ולשלוח
לתנור. לתוספות כבדות יותר כמו בצל מטוגן, אנטיספטי ירקות, עגבניות שרי וכו, מוסיפים את התוספת
לפני התפיחה שנייה. במקרה הזה, מתפיחים 45-60 ד' - עושים את מבחן האצבע..
מורחים בשמן ויוצרים גומות ולאחר מכן מוסיפים תוספת רצויה.

בתאבון ושתפו איך יצא!





 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

בא לכם להשאיר תגובה?