22 בנובמבר 2013

סופגניה לכל מטרה

חידון קצר!
מי שמע על מאכל העונה לשם "זלאביה"? עד לפני כמה שנים הכרתי את הגירסה רק לא את השם.
זלאביה זו למעשה סוג של סופגניה ניטרלית השייכת לעדה התימנית והם כידוע אלופי הבצקים אוכלים אותה כל השנה
אצלי היא מגיעה לביקור בעיקר בחנוכה ולפעמים סתם כשבא..




 

בצק הכי פשוט שיש בעולם!

1/2 ק"ג קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כוסות מים

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח עם שמרים, סוכר ומלח.
מוסיפים את המים לאט ובהדרגה על מנת לתת לקמח להשתלט עליהם וכדי שלא תיווצר לנו שלולית נוזלים שמסביבה קמח
לשים כ 10 דקות. בבצק שיתקבל יהיה דביק ונוזלי.. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעה.

מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן (כמו לטיגון שניצל)
משמנים מעט את קצות האצבעות וקורצים כדורים מהבצק. מניחים בשמן החם ומטגנים 2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
חשוב לתת מכת חום על אש גבוהה כשמכניסים את הבצק. לאחר מכן להוריד את האש לבינונית נמוכה ולתת לה להיטגן כהלכה גם מבפנים. והכי טוב לפתוח אחת ולראות מה קורה בפנים.
מוציאים לקערה עם נייר סופג. מצננים וטורפים!

הסופגניה שמתקבלת היא ורסטילית, אוורירית בטעמה, אם תתטגנו נכון, גם ממש לא שומנית.
במקור היא אמורה להיות מתוקה וזאת ע"ע הוספת מעט יותר סוכר למתכון הבצק (כף במקום כפית)
אני בחרתי להשאיר אותה ניטראלית כיוון שהגשתי אותה עם לאבנה היסטרית שהכנתי אתמול!

ועכשיו בטח תשאלו על הלאבנה, נכון?
אז ככה, קונים מיכל יוגורט מהסופר. הכמות תלויה בכמות הסועדים. אני קונה 3 ליטר.
מניחים קערה על השיש ומעלה פורסים יפה חיתול בד טטרה של קטנטנים
שופכים את היוגורט על החיתול וקושרים את הקצוות בשתי וערב לעיטום מוחלט של היוגורט
תולים על וו גבוה ומניחים קערה למטה שתאגור את הנוזלים.
אם בא לכם לאבנה למריחה, לילה אחד יספיק. אם בא לכם כדורי לאבנה, השאירו את החיתול עד אמצע היום שלמחרת
מוציאים מהחיתול לקערה/קופסה ומאחסנים במקרר. מגישים עם זעתר ושמן זית.

להגשה, מעבירים את הגבינה לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים יפה. מפזרים עירית ומזלפים מעט שמן זית.

ואם בא לכם עם הגירסה המתוקה. מוסיפים לבצק כף סוכר במקום כפית. לאחר הטיגון טובלים בסוכר וניל
או סוכר מתובל בגרידת לימון/תפוז ואתם בגן עדן!!!!!



 

בתיאבון!

 
 

אין תגובות: