26 בנובמבר 2013

גושט גידג'ה - לחמניה בוכרית במילוי כל טוב

היא הזמינה לקפה. מזמן לא הייתי אצלה. אני מתה עליה ומתגעגעת לקטנים, אמרתי סבבה והעמסתי את הבנות.
אני נכנסת, זו הפעם הראשונה שאני אצלה מאז שעברה דירה. אני מציצה למטבח ורואה אותה מוציאה מהתנור מגשים
על מגשים מהפינוק הזה. אני שואלת??? והיא עונה, מה יש לך, זה נחטף.. כל אחד יורד על 8-10 וזה נגמר..
אני מריצה בראש את הסרט וחושבת, שנכון, אני אכן אכלנית כפייתית אבל עשר?????? מה היא חשבה לעצמה??
אבל היא צדקה. ישבתי בגבי למגשים, מקשקשת ומספרת, מקשיבה ושואלת ובין לבין מנשנשת..(אלק) עשר!!!!!

ישנן כמה ורסיות למאכל ההורס הזה. בחלקם הבצק משולב עם מעט שמרים והתוצאה היא ממש לחמניה רכה במילוי כל טוב. הבעיה היא, היום שאחרי.. הקריספיות נעלמת ולחות המילוי משתלטת על הבצק.. טעים אבל לא כמו המתכון הזה.
כאן מתקבל בצק לחם קשה, קריספי גם ביום למחרת. ככה אני אוהבת אותו ומשתפת אתכם הישר ממטבחה של מאמא בוכרית, בשלנית בחסד, בעלת ידי זהב, חמותה של אחותי הקטנה.
 
 
 




 
 
  
 
 
 



לבצק: יצאו לכם כ 20 לחמניות.

1/2 ק"ג קמח, מנופה
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כוס מים

שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את היבשים - קמח, סוכר ומלח ולשים כמה שניות לפיזור אחיד.
מגבירים מהירות לישה לבינונית ומוסיפים את כל השמן ואת המים לסרוגין ולשים עד קבלת כדור בצק אחיד. מרגע שהבצק נאסף לכדור, מעלים מהירות טיפונת ולשים 10 דקות עד קבלת בצק פלסטי, אחיד ונעים לעבודה.
מניחים למנוחה קצרה בת 20-30 ד'.

תרגישו חופשי להכפיל את הבצק. הלחמניות האלו נשמרות במקפיא נהדר והכי כיף בעולם להיזכר בהם ברגע של רעב.
חימום קצר במיקרו/טוסטר אובן/תנור יפריח בהם חיים ובבית ריח משגע!

מכינים מילויים: בשרי וצמחוני. אני מפרידה בין המליות על ידי סגירת הבצק באופן שונה. ככה אני יכולה לדעת מראש
מה זה מי..:)

לבשר:
300 גר' צלעות ( מס 2) בנתח אחד כולל השומן, קצוץ דק
5 בצלים קצוצים דק
1 תפוח אדמה בינוני מגורר דק
1 כף גדושה כמון
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית

מערבבים בקערה את כל המרכיבים ושמים במקרר עד לשימוש.
מחלקים את הבצק ל 20 יחידות. למי שיש משקל ברשותה, 40 גר ליחידה. הבצק כ"כ נוח שאין צורך לקמח משטח עבודה.
מדדים לעיגול  דק, שמים מין במלית הבשר במרכז וסוגרים למעין שקית בצק. שמים את הלחמניה בתבנית על נייר אפיה
כשתפר הסגירה כלפי מטה. ממשיכים כך עם שאר הבצק.

למלית בטטה:
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית

מערבבים בקערה את כל המרכיבים ושמים במקרר עד לשימוש.
מחלקים את הבצק ל 20 יחידות. למי שיש משקל ברשותה, 40 גר ליחידה. הבצק כ"כ נוח שאין צורך לקמח משטח עבודה.
מדדים לעיגול אליפסה דק, שמים מין במלית הבטטה לאורך עלה הבצק וסוגרים למעין סגירת גיוזה. שמים את הלחמניה בתבנית על נייר אפיה כשתפר הסגירה כלפי מעלה. ממשיכים כך עם שאר הבצק.

מורחים בביצה טרופה עם מעט מלח. מפזרים תערובת שומשום לבן ושחור ואופים 40-50 ד', עד הזהבה בתנור שחומם
מראש ל 180 מעלות.




 
בתאבון!




 

8 תגובות:

איריס ורשבסקי אמר/ה...

מכינה ברגעים אלו ממש

סיון אמר/ה...

היי, ראשית המון תודה על המתכון, הולכת להבין אותו כמובן!! אבל לפני שתי שאלות:
א'- האם ניתן להחליף את הבשר לבשר בקר טחון (כמו לקציצות)
והשאלה השנייה- למרות שההסבר מצוין , אבל רק ליתר בטחון: לא מטגנים את הבשר לפני?
שוב המון תודה על השיתוף, סיון

ליהי עראסי אמר/ה...

היי סיון,המתכון המקורי מגיע עם בשר כבש או צלעות. לא ניסיתי להמיר לטחון אז לא יודעת להגיד לך.
בהקשר הזה, הבנת נכון, הבשר לא עובר שום טיפול ראשוני למעט קיצוץ דק.
בהצלחה ואשמח שתשתפי איך יצא לך :)

סיון אמר/ה...

טוב ליהיא, משתפת אותך שיצא מעולה!! הכנתי לשישי בצהרים וחוסל, גם הבנות שלי אהבו ממש.!
המון תודה על שיתוף המתכון- מכניסה אותו לספר מתכונים שלי....

ליהי עראסי אמר/ה...

שמחה לשמוע!!! תודה יקירה על השיתוף!

מזל אמר/ה...

לא מטגנים ,כשאת חותכת קצוץ זה מאפשר לבשר להתבשל מהר יותר,
אם תשימי בשר טחון זה לא ישיג את אותו טעם והרי את רוצה לאכול גושטגיגה ולא משהו אחר
הטעם המופלא שלו למעשה נובע מהבשר עם השומן שלו (כל המרבה הרי זה משובח ) בצל והמון פלפל שחור כשנוגסת ניגר ממנו הרבה מיץ עסיסי וטעים מומלץ להכין הרבה גם אם את לבד, להקפיא ולהפשיר בכל זמן אפשרי ,בגלל שזה בלי שמרים הקריספיות שלו נשארת יאמי...תהני..
אגב אני מכינה אותו בלי התפוא' וכמון

אנונימי אמר/ה...

מה עם הבשר לא מאדים לפני האפיה?

ליהי עראסי אמר/ה...

לא, מכיוון שהוא חתוך לקוביות קטנות הוא נעשה תוך כדי האפיה. בהצלחה.