1 בדצמבר 2013

מאפה הפתעה

לא סתם בחרתי ב'מעשה ומאפה' כשם לבלוג והמתכון הזה הוא תמציתו!

  

אחת מארוחות הערב בשיגרה אצלנו היא שקשוקה מפולפלת היטב עם פוקאצ'ה בשרנית לצידה.
לרוב הבסיס הוא שאריות מטבוחה אליה אני זורקת כמה ביצים, רק שלפעמים, גם השאריות לא נישארות ולי יש
שעתיים, מ 17:00 עד 19:00 ארוחת ערב להחליט מה ואיך מכינה. הפעם זו היתה הקומבינציה הרגילה בגרסת
all in one!

מתכון ל 8 מנות.

2 פלפלים אדומים מנוקים וקצוצים לקוביות קטנות
1 פלפל צי'לי או ירוק חריף קצוץ דק
4 שיני שום
1 קופסת שימורים 400 גר של עגבניות תמר (רצוי של מותג איטלקי)
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם.

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הפלפלים כ 4 דקות. להוסיף את השום ולטגן עוד 4 דקות.
להוסיף את תוכן קופסת השימורים עם הרוטב ואת התבלינים ולערבב היטב.
לבשל על להבה בינונית כ 15 ד' עד שהנוזלים מצטמצמים. מצננים.

למאפה:

שלוש וחצי כוסות קמח מנופה
2 כפיות משמרים יבשים
חצי כף מלח
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
כ 1+1/3 כוסות מים

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, מלח וסוכר ולשים דקה לפיזור אחיד של כל היבשים.
לערבב יחד את השמן והמים ולהוסיף בהדרגה תוך כדי לישה את הנוזלים.
מוציאים למשטח עבודה מקומח ממש מעט ואוספים לכדור. משמנים את שטח הפנים של הבצק ומניחים בקערה
מכוסה בניילון נצמד להכפלת הנפח.

לאחר התפיחה, מחלקים את הבצק ל 16 כדורים יפים. נזהרים לא לרדד או למעוך את הבצק כך שכל בועות האויר יצאו ממנו ומניחים במגש או תבנית עם נייר אפיה במרווחים עד כמעט הכפלת הנפח.
מכינים תבנית תנור עם נייר אפיה ומפזרים מעט קמח או סולת על גבי נייר האפיה.
פותחים עם יד משומנת במעט שמן זית כל כדור לעלה בקוטר 8-10 ס"מ ומניחים על תבנית.
מניחים תלולית מרוטב העגבניות ושומרים על שוליים של 1 ס"מ נקיים מרוטב. יוצרים גומה בתוך רוטב העגבניות
ומניחים חלמון ביצה אחד. פותחים עוד עיגול בצק בידיים משומנות ובאותו אופן ומניחים מעליו לסגירה.
צובטים את הצוות לסגירה הרמטית.
אופים בתנור שחומם מראש למקסימום האפשרי כ 15 דקות עד הזהבה.






כמו שאתם רואים , אני חילקתי את הבצק ל 8 כיאה לחבורת טרפנים.. אבל אוהבת יותר את הגירסה הקטנה..:)

**למי שיש אבן שמוט, רצוי לאפות על האבן, יוצא מעדן!!!!

בתאבון!




תגובה 1:

Iris Warszawski אמר/ה...

נשמע שחיתות אמיתית. מתי ארוחת ערב אמרת?