25 במאי 2014

אז מה את עושה בשישי?

לא סתם קיימת קטגוריה הנושאת שם הזה בבלוג!
אין שבוע שלא פונים אלי עם השאלה הזו. בכתב, בעל פה, בטלפון או עם אגרת על יונה:)
לפעמים אני מאתגרת. לפעמים סתם זורמת. ולפעמים, שכממש אין לי חשק, אני מתכנסת ודואגת לנחם, גם את עצמי!

פילה עוף ברוטב בלסמי עם תועפות בצל מטוגן על פירה קונפי שום
(וריאציה נחמדה עם המרכיבים הקלאסיים של מנת עוף בגריל השגרתית)

1 ק"ג פילה עוף - נתח קטן, צר וארוך של בשר עסיסי הנמצא סמוך לעצם החזה. מתאים לבישול קצר.
1/2 כוס קמח מתובל במלח ופלפל
1/4 כוס שמן זית, לטיגון
לרוטב:
6 בצלים פרוסים דק
8 שיני שום פרוסות דק
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס סילאן
3 גבעולי טימין
3 עלי דפנה
1/4 כוס חומץ בלסמי
מעט מים, כ 1/4 כוס
 
לפירה קונפי שום:
1 ק"ג תפוח אדמה
1כוס שמן זית
1 ראש שום
מלח
 
שנתחיל?
 
- מניחים סיר עם תפוחי אדמה מים וקורט מלח על הגז ומביאים לרתיחה. מנמיחים להבה ומבשלים עד ריכוך.
- במקביל, מניחים סיר קטן עם שמן זית ושיני שם קלופות על להבה הקטנה ביותר ומבשלים כחצי שעה עד ריכוך.
- מקמחים את ניתחוני פילה העוף ומטגנים במחבת עם שמן זית, דקותיים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר סוטאז או מחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום עלי דפנה וטימין ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים סילאן, בלסמי ומעט מים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב.
- מוסיפים את נתחוני הפילה לרוטב ומערבבים היטב. מבשלים כ 10 ד' ללא מכסה.
 
בשלב הזה, תפוחי האדמה שלנו כבר התרככו.
 
- מסננים מנוזלים את תפוחי האדמה. קולפים ופורסים לקוביות.
- מועכים יחד את תפוחי האדמה עם שמן הזית ושיני השום. ( אני טוחנת את שניהם במטחנת בשר שמבטיחה לי
מרקם חלק כמשי:)
- מתבלים במלח.
 
לקישוט: תלתלי בצל ירוק.
- פורסים רצועות דקיקות מעלים של בצל ירוק ומניחים בקערה עם מים וקוביות קרח למספר דקות.
- מסננים את המים ומקשטים את המנה.
 
 
פשוט וטעים!
 
 
 
סיום מתוק?! כאילו דא.. גם בימים מעוננים מסיימים כאן בכיף:) הפעם עם ארומה קוקוסית במיוחד המהווה חלופה
טעימה ביותר לשומרי הכשרות ונותן פייט רציני אל מול קינוחים חלביים.
את הקינוח ניתן להכין ולהרכיב בכוסות מראש ולשמור במקרר עד סיום הארוחה.
 
קינוח כוס אישי של שטרויזל פיסטוק, פטיסייר קוקוס ונקטרינות צלויות - 10 כוסות בנפח 60-80
 
לשטרויזל:
80 גר' שמן קוקוס קר מאוד, חתוך לקוביות או פיסות קטנות
1/2 כוס סוכר דמררה
1 כוס קמח
קורט קינמון
1-2 כפות מים קרים מאוד
50 גר שקדים קלויים
 
לקרם פטיסייר קוקוס:
300 מ"ל חלב קוקוס - להשיג במדפי מוצרים של המזרח הרחוק במרכולים
1 מקל וניל
4 חלמונים
70 גר סוכר
15 גר קמח
25 גר קורנפלור
125 מ"ל קרם קוקוס - לא להתבלבל עם חלב קוקוס. קרם קוקוס שמן יותר מבחינת אחוזי השומן. - קר מאוד מאוד!
 
לנקטרינות:
3-4 נקטרינות פרוסות לפלחים
2 כף שמן קוקוס
2-3 כף סילאן
1/2 כפית זרעי כוסברה, כתושים במכתש ועלי
 
לשטרויזל:
- מניחים במעבד מזון קמח, שמן קוקוס מוקשה קר, סוכר ופיסטוקים ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים מחית פיסטוק ומים ומעבדים בפולסים עד קבלת פירורים לחים. מצננים במקרר או מקפיא קצת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 175, 20 דקות עד הזהבה. מצננים
 
לפטיסייר:
-מביאים לרתיחה חלב קוקוס ותוכן מקל וניל.
- טורפים יחד חלמונים וסוכר עד שהתערובת נעשית בהירה ונוזלית. מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים היטב.
- משוים טמפרטורות ע"י שילוב מעט מתערובת החלב בהדרגה בתערובת החלמונים.
- מחזירים את התערובת כולה לסיר ומביאים לרתיחה תוך בחישה נמרצת!! במשך כמה דקות עד שהקרם מסמיך
והמדד להיותו מוכן הוא 3 בועיות רתיחה. מוציאים ומשטחים בתבנית. מצננים.
- לאחר צינון מעבירים לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים קלות לקבלת מרקם קרמי.
- משלבים בהדרגה את קרם הקוקוס עד קבלת קרם יציב וחלק.
- מעבירים לשקית זילוף ומשתמשים.
 
לנקטרינות:
- מחממים שמן קוקוס במחבת ומקפיצים את הנקטרינות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומקפיצים מעט. מוציאים לצלחת.
 
מרכיבים:
 
מפזרים שטרויזל בתחתית כל כוס. מעל מזלפים קרם פטיסייר קוקוס ומעל מניחים צמד נקטרינות ועלה נענע לקישוט.
 
בתאבון!
 
 
 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

אין תגובות: