27 במאי 2014

כיכר אגוזים וצימוקים

 
הכי טעימה עם ריבה אבל באה לי בטוב גם עם שכבת קרם חציל וגבינת עיזים!


כיכר אגוזים וצימוקים

11/2 כוסות קמח כוסמין מלא (או כל קמח מלא אחר) מנופה
11/2 כוסות קמח לבן, מנופה
12 גר שמרים יבשים
10 גר מלח
10 גר סוכר חום דמררה
כ 280 מ"ל מים פושרים
1/4 כוס צימוקים כהים
1/4 כוס פקאן טבעי גרוסים


-שמים את הקמחים, שמרים, מלח וסוכר בקערת המיקסר ומערבבים כמה שניות לפיזור אחיד.
-משלבים מים לאט ובהדרגה תוך כדי לישה במהירות בינונית ונותנים לקמח לספוג את הנוזלים.
מרגע שנאסף כדור בצק לשים 12 דקות. הבצק שיתקבל יהיה לח וידבק לתחתית הקערה וזה בסדר.
זכרו!! תמיד נעדיף בצק לח על פני יבש כי את עניין הלחות ניתן לסדר עם קצת קמח בעוד יובש יפיק
לנו מוצר יבש בסופו של התהליך וזו לא המטרה..
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח בנדיבות ואוספים בעזרת קלף פלסטיק לכדור בצק.
- מתפיחים עד הכפלת הנפח. מערבלים קצרות עם כף עץ להורדת האויר ומתפיחים שנית.
- מוציאים למשטח מקומח ומשטחים את הבצק עם הידיים להוצאת אויר. יוצרים מעין מלבן.
- מגלגלים את המלבן למעיין רולדה ומהדקים היטב אחרי כל גלגול עד קבלת כיכר מאורכת.
- שמים בתבנית לחם 24*10 - קיימות בשוק ממתכת או סיליקון מקומחת מעט ודוחסים היטב את הכיכר
כך שימלא את כל התבנית ומתפיחים עד שהכיכר מגיעה לשפת התבנית.
- חורצים חתכים אלכסונים על פני הכיכר ואופים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 15 דקות.
מורידים חום ל 200 וממשיכים אפייה עוד 30 דקות. מצננים ופורסים.

**ממליצה בחום לאפות לחמים בסביבת אדים. כיוון שטמפרטורת האפיה גבוהה, יש חשש כי הבצק יקבל
מכת חום חזקה עם כניסתו לתנור והדבר יפגע בכושר התפיחה וההתפתחות שלו תוך כדי האפיה, והתוצאה הסופית תהיה דחוסה וכבדה. דבר נוסף שנקבל באפיית עם אדים זה שכבה קריספית מבחוץ ורכה מבפנים. לכן, עוד לפני הכנסת הלחם
לאפיה יש לשים בתחתית התנור תבנית קטנה וליצוק לתוכה מים חמים ומיד אחר כך להכניס את הכיכר.
 
אפייה טעימה!!









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

בא לכם להשאיר תגובה?