27 באפריל 2015

פאי הרועים המופלא שלי


כמו כל מתכון טוב, המתכון הזה נולד מאילוץ. הפעם, כשרות.

פאי רועים במקור היא מנה מהמטבח האנגלי המבוססת על בשר בקר או כבש טחון הנאפה עם שכבת מחית תפוחי אדמה מעליו. קיימות גם גרסאות המשלבות בצק פריך או עלים מעל תבשיל הבשר. את הגירסה הזו עם הבצק אני אוהבת במיוחד
אבל מוצאת שקשה לבנות לתפעל את זה ובסופו של עניין אני נדרשת להפשיל שרוולים ולפלוש להן לתוך הצלחות בניסיון לדוג ביסים "טובים" כמו שהן אומרות. עם הפירה לעומת זאת, זה סיפור אחר. עם הפירה הן מלקקות אצבעות!!

אז רק כי הייתי חייבת לדעת איך מרגישה מאמא טובה שבוזקת קורטוב איטלקיות על מנה שניה לפני שהיא מגישה
ושולחת אותה לפתח אופי תחת הגריל, יצרתי מעין ראגו צמחוני, מתקתק וארומטי להפליא בזכות ירקות השורש.
מחוזק ביין ומתובל בציר ירקות. מעליו יצקתי פירה מתפוחי אדמה ומעל הכל הגיעה גבינת פרמזן שעשתה אותי
מאושרת רק מהמראה. והטעם?!  מיי גוד!!!!



1 בצל
1 כרישה - החלק הלבן
1 שורש סלרי
3 גזרים - רצוי צבעוניים - אני השתמשתי באחד כתום ו 2 סגולים
6 גבעולי סלרי
3 שיני שום
3 ענפי טימין
200 מל יין אדום יבש
300 מל ציר ירקות
2 קופסאות שימורי עגבניות תמר מתוצרת איטלקית  MUTTI
או 1 ק"ג עגבניות תמר טריות אם אתם מצליחים לשים יד על כאלה - חתוכות לקוביות
פלפל שחור, מלח, סוכר
100 גר גבינת פרמזן
עלים מבזיליקום

1 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה מבושלים לריכוך, מעוכים בממחה פירה ומתובלים במעט שמן זית ומלח.


חתוכים לקוביות קטנות את הבצל, הכרישה, שורש הסלרי, הגזרים וגבעולי הסלרי.
מחממים סיר סוטאז עם מעט שמ זית ומאדים לפי הסדר את  הירקות. מתבלים בטימין ומאדים כ 15 שעה עד
לריכוך חלקי של הירקות.
משלבים יין מביאים לרתיחה. מצמצמים כמעט את כל הנוזל. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את העגבניות ומתקנים תיבול. מוסיפים ציר חם ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה.
מסירים המכסה ומבשלים עד צמצום הנוזלים.
מעבירים לתבנית פיירקס.יוצקים מעל את הפירה. מפזרים פרמזן ועלי בזיליקום ושולחים לאפיה בת 20 דקות בתנור
שחומם מראש ל 200 מעלות.



בתאבון :-)
 

 
 
 
 


5 תגובות:

עינת ספקטור אמר/ה...

נראה מצוין, הולכת לנסות, בהקדם, בגירסא טבעונית. תודה רבה :)

ליהי עראסי אמר/ה...

יאפ! אם את מוותרת על הפרמזן זה לגמרי טבעוני.. ספרי איך יצא!!

Iris Fogel Ben Hamou אמר/ה...

חלום ישן שלי - פאי רועים בגרסה הצמחונית, ובכלל ראגו צמחוני. מתגעגעת לטעם עשיר של תבשיל כזה... תודה רבה :)

ליהי עראסי אמר/ה...

אז את הולכת להתאהב קומפליטלי במתכון הזה איריס!!!!

Noa אמר/ה...

האם אפשר לוותר על הפרמז'ן, להוסיף בשר טחון למלית וזה עדיין יצא סבבה?
אני מחפשת מתכון לפאי רועים עם בשר...