16 ביוני 2015

לחם בזיליקום


יש ימים שאני רוצה לצעוק לאנשים ברחוב: משוגעים !!! תעזבו הכל ולכו לבשל. לכו לבשל את עצמכם והגישו למי
שאתם אוהבים. נסו להבין באמת מי הוא. כמה אתם מכירים אותו. איזה יום עבר עליו ומה הכי ישמח אותו.
אוכל זה שמחה. זה נחמה. זהו כלי תקשורת נפלא. לבחור לעשות אוכל זה כמו לחיות בארץ האפשרויות הבלתי נגמרות.
אני מאוהבת, אני יודעת. אבל רק כשמאוהבים מצליחים.

אני יושבת עכשיו במטבח. השעה 13:20. כותבת ממחשב נייד את הפוסט הזה וחושבת כמה שפר מזלי.
העיסוק שלי, שבחר אותי או אני אותו. שכל כך ממלא אותי. שמחבר אותי לעולם ואותו אלי. שמעלה בי סיפוק ברמה יומית.
משום שאוכל הוא הדרך שלי לייצר תחושת שייכות ובטחון ושמחה. לייצר זכרון, עז וחד כתער. אני חושבת שבאתי לעולם הזה לשם כך. זו הכרה מאוד גדולה בעיניי. מעין תחושת שליחות שאני נושאת איתי מבוקר עד ערב.

אני יושבת עכשיו במטבח לבד. כותבת פוסט על לחם בזיליקום שפרוסה ממנו היא עולם ומלואו. ככה זה עם אוכל.


הכנה לצילום: ליהי עראסי. צילום: שרית גופן ארוע: מעדניית הסדנאות של דנה ישראלי



כיכר אחת גדולה

500 גר קמח
10 גר שמרים
10 גר סוכר
20 גר מלח
50 גר שמן זית
1 חבילת קוביות בזיליקום קפואות של דורות, מופשרת
50 גר זרעי פשתן - לא חובה אך ממש מוסיף
כ 300 מל מים

מניחים בקערת המיקסר את הקמח ומערבבים עם הסוכר, שמרים וזרעי פשתן. מוסיפים שמן ובזיליקום ומתחילים
לישה עם וו לישה. אגב, פעמים רבות אני לשה את הלחם הזה ביד וזה כיף גדול וגם מחזק שריר יד אחורית:)
מוסיפים מים בהדרגה עד קבלת כדור בצק לח ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים 10 דקות שלמות. אם לשים ביד, רצוי לקמח מעט את משטח העבודה.
מוציאים מהמיקסר ואוספים לכדור. מניחים בקערה מקומחת מעט ועטופה בניילון נצמד לתפיחה עד הכפלת נפח.
מוציאים למשטח עבודה וחובטים קלות בכיכר להוצאת האויר ומעצבים לכיכר מאורכת או עגולה.
מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים עד כמעט הכפלת הנפח.
בנתיים מחממים תנור ל 220 מעלות.
חורצים בעזרת סכין חד חתכים אלכסוניים שיעזרו לשחרר הנוזלים בכיכר בזמן האפיה, מאבקים במעט קמח
ומכניסים לתנור החם. אם יש לכם בהשיג יד קוביות קרח, זה הזמן לזרוק כמה לתחתית התנור, זה יעניק מעטה קריספי במיוחד לכיכר שלכם. לאחר רבע שעה מנמיחים טמפ תנור ל 200 מבלי לפתוח דלת תנור.
הכיכר תהיה מוכנה לאחר 35-40 דקות של אפיה כשצליל נקישה חלול ישמע בתחתיתה. מצננים היטב על רשת צינון ופורסים.

הבזיליקום הוא כמובן נותן טעם ובגדר המלצה בלבד! נסו להמיר ב 100 ג של תוספות אחרות כמו טפנד זיתים/ממרח עגבניות מיובשות/עלי תבלין אחרים. תוספות כמו אגוזים או פירות יבשים יכנסו בסוף תהליך הלישה ויחייבו אתכם להגדיל את כמות הנוזלים ב 20-30% בעת הלישה כיוון שהן "שותות" נוזלים. אי הוספה תייצר כיכר יבשה וכבדה כי התוספת תשתה את הנוזלים להם היא זקוקה בכל מקרה רק שזה יבוא על חשבון שאר הנוזלים במתכון.

עכשיו, בבקשה, ותרו על הכיכר הקנויה רק פעם אחת ונסו את זו. עולם חדש ומרתק יפתח בפניכם!

שלכם, ליהי












 

8 תגובות:

  1. היי ליהי תודה על המתכון!
    שתי שאלות-אפשר להשתמש במחמצת במקום בשמרים? ובקשר לזרעי הפשתן, לא צריך לטחון אותם? הם נשארים שלמים?

    השבמחק
  2. הי סיוון!
    לשאלתך הראשונה, בודאי! הייתי משלבת כ 250 ג מחמצת מכל סוג
    לגבי הפשתן - הוא נכנס בשלמותו שכן לטחון נטיה להתחמצן בחום ולכן לא בריא כ"כ ובכל מקרה הוא בגדר תוספת במתכון. הרגישי חופשי להמירו בכל סוג של אגוז למשל.
    ממתינה לשמוע איך יצא לך :)

    השבמחק
  3. מהממת שאת! חשק מטורף ללחם עשית לי.

    השבמחק
    תשובות
    1. ריבוש!!! גייסי הברבורות שלך לשישי אפיה!

      מחק
  4. תודה מעיין! אכן שמרים יבשים..

    השבמחק

בא לכם להשאיר תגובה?