17 באוקטובר 2017

טאג'ין עוף ופירות יבשים


אז כמו שבודאי הבחנתם. כן זה נכון !
אני חוזרת לעצמי לאט אחרי שנה וחצי של הפסקה (הריון, לידה והנקה אז ווי ספיק:-)
נעמיקי אוטוטו בת שנה ובנתיים אנחנו עוד נהנות לנו בבית אבל לחזור לכתוב כאן דיגדג לי בין האמצבעות כבר הרבה זמן

לאורך חופשת החגים הארוכה והמהנה בישלנו ואפינו בלי סוף. יצרנו בלי סוף. רקדנו בלי סוף
אפילו חזרתי להתאמן על הגיטרה שלי !! רק לטייל לא כל כך יצא - דלקת מפוקפקת בשד תקפה אותי - תענוג השמור למניקות ... אז היינו בעיקר בבית ולפיכך לקחתי די ברצינות את נושא תעסוקת הבנות וזה רק חלק קטנטן ממה שיצרנו - בכל זאת, רציתי לארוז תמונה יפה אחת שתכנס לאלבום הדיגיטאלי שאנחנו מעצבות אחת לשנה ובו כל האירועים המשמעותיים שעברו עלינו כמשפחה, בדרך כלל ב  Picabook - הרגל שהתחלנו לפני 8 שנים, כשעלמה נולדה ומאז הפך למסורת שמדפדפים בה בהנאה כמעט כל שבת

צולם מהנייד


מליון גרסאות עגילים שלמדנו להכין מוידיאו שדנה ישראלי האלופה העלתה לרשת במהלך החופש הגדול
כך שבסופו של עניין קנינו לעצמנו תעסוקה מדהימה ב 98 שח מחנות יצירה, שזה לכשלעצמו היה נפלא


וגם מתכון מעולה לצלי עוף רך ועסיסי שפגשתי בגירסת הבקר במהלך קורס בישול שלקחתי אצל שף אורן גירון
רק שבבוקר יום החג שני קמתי בקרייבינג לעוף - אז קבלו את המתכון עם שינויים קלים מאוד











טאג'ין עוף ופירות יבשים - אני השתמשתי בטאג'ין אבל למי שאין גם סיר סוטאז יהיה מצוין לצורך העניין

4 כרעיים מחולקים לשוק וירך או 8-10 יח' שוקיים - בקשו מהקצב לקטום את העצם
2 בצלים פרוסים דק
1 בצל סגול פרוס דק
100 ג' צימוקים כהים
150 ג' שזיפים מיובשים מגולענים
6 שיני שום קלופות כתושות
3 גזרים פרוסים לעיגולים
1 כף אבקת קארי
1/2 כף קינמון
מלח, פלפל
מעט שמן לטיגון
1 כוס מים

איך עושים?

- מתבלים את חלקי העוף בתערובת תבלינים - קארי, קינמון, מלח ופלפל שחור גרוס
- מחממים שמן ומטגנים להשחמה קלה את העוף. מוציאים לצלחת ושומרים בצד
- מגרדים את משקעי הסיר ומטגנים את הבצל, השום והגזר. מתבלים במלח ופלפל
- מחזירים את העוף ומוסיפים כוס מים. מביאים לרתיחה.
- מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור כשעה.

אני אוהבת להגיש את המנה הזו על פירה או קוסקוס (מתכון ושלבי הכנה שלו ושל המרק האדום שלנו ממש בקרוב)


זהו, שמחה על ההפסקה שלקחתי. שמחה גם לחזור. שמחה שנשארתם בהמונכם כאן איתי, מאוד מאוד !

בתאבון :-)










2 comments:

בא לכם להשאיר תגובה?