8 בנובמבר 2012

אושפלאו - חייבת להעביר את זה הלאה!!!

את המתכון לתבשיל ההורס הזה קיבלתי מחמותה של אחותי הקטנה מבשרת. קטנה קטנה אבל ידעה בדיוק
לאיזה משפחה להכנס..:) כל אירוח שלהם מלווה בפתיחת שולחן מלכים עשיר בכל טוב. בכל פעם אני מגלה מאכל
אחר טעים יותר מקודמו. משהו בבישול שלהם, שלרוב כולל בשר והרבה(!) המגוון העשיר וההגשה ההורסת נותן
למתבונן להרגיש שהגיע לבית. בית חם ומשפחתי. זה מצחיק כי אם אני אלך שנים אחרונה לבית הספר היסודי,
היתה לי חברת נפש, בוכרית אף היא,  ליאורה שמה, שגם אצלה ביליתי רבות וגם שם תמיד הרגשתי את אותה
הרגשה סביב האוכל והשולחן. ליאורה אם קוראת את הפוסט הזה, אני מתגעגעת אליך..

את המתכון קיבלתי ממנה בטלפון, ברגע של תסכול ל - מה אני אכין השבת???
מה הבעיה, היא דורשת, שימי קצת מזה וקצת מההוא... יצא לך טעים מאוד, מבטיחה!
מתכון סבתות??? ומי כמוני מאוהבת במתכוני סבתות יצאתי מייד למשימה.
לא יותר מידי מצרכים נדרשים להכין את התבשיל המושלם הזה ואיך שהוא מחזיר אהבה..
בקיצור, לא תדעו עד שלא תנסו..:)
חוץ מזה שהבטיחו לנו עלק חורף בסופ"ש הזה, לא???  בדיוק הזמן לתבשיל המנחם הזה..



כיאה למתכון משפחתי, הכמות מכובדת ויכולה להזין בהנאה מרובה כ 10 סועדים,
תרגישו חופשי לחתוך את הכמויות במידת הצורך.
ועוד מילה לפני שמתחילים - המתכון נראה רב שלבים וארוך, אל תתרשמו מכל הטקסט, הוא באמת פשוט להכנה.

לבישול - 1-1.5 בשר בקר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ. אני משתמשת מס' 2 (צלעות) קצת יותר שומני אבל עושה יאמי יאמי לתבשיל..) אפשר חלקים אחרים, לדוגמת מס' 4 שיוצא נהדר בתבשילי קדירה..
3 כוסות אורז עגול (ניסיתי גם עם בסמטי בעבר והתאכזבתי..:( אז לא כדאי לוותר)
מלח + פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן
1 בצק גדול חתוך לרצועות
1 ק"ג גזר מגורר - בפומפיה או עם קולפן ג'וליינים
1 ראש שום שלם - מורידים את החלק העליון הותחתון שלהם. לאוהבי השום עופו על זה, אני שמה
לפחות שני ראשיים
חצי חבילה גרגירי חומוס מבושלים - לעצלנים - סנפורסט עובד נהדר!

תבלינים -
 2 כפות זרעי כמון טריים כתושים
2 כפות זרעי כוסברה טריים וכתושים
2 כפות פלפל שחור גרוס
חצי כף פלפל אדום חריף גרוס - התבשיל אמור לצאת פיקנטי.. מי שאוהב יותר חריף יכול לשים כף

אני משתמשת בתבלינים טריים שאני כותשת במקום אבל אם אין אפשר בהחלט להשתמש בתבלינים טחונים
שיש בבית. כותשים את כל התבלינים או מערבבים את הטחונים בקערה קטנה
משרים את האורז בקערה עם כפית מלח ומים רותחים לכיסוי 15 ד' ואח"כ מסננים ושוטפים ומסננים ליבוש

מחממים רבע כוס שמן במחבת ומטגנים את הבשר - רצוי לטגן בכמה סבבים. מעבירים קצת מהשמן של הטיגון
לסיר אחר ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה ומוסיפים את הבשר. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מוסיפים לסיר חצי כוס מים ומבשלים 30 ד' על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך קצת. אחרי 30 ד' מוסיפים את
הגזר בשכבה אחת עבה ומהדקים ומעל את החומוס ומהדקים ומעל מניחים את ראשי השום ו 2 כפות מתערובת
התבלינים מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד 30 ד'.

אחרי חצי שעה מוסיפים את האורז בשכבה אחת עבה ומהדקת ומוסיפה עוד 2 כפות מהתבלינים וממלאים מים
רותחים בזהירות ועדינות (אפשר עם מצקת או עם כד קטן בצד הסיר כדי שהאורז לא יזוז מהמקום ) 2 ס"מ
מעל האורז ומחדירים כף עץ לתחתית הסיר כדי ליצור  7-8 ארובות. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה
עוד 35 ד'. בסיום משהים לנוח 10-15 ד'. מוזגים לקערת הגשה גדולה ויפה ומתענגים...

האושפלאו הזה - לא יפסיקו להזמין מכן אותו - ראו זאת כהבטחה..!

יאללה לעבודה ואל תשכחו לספר איך יצא.. סופ"ש נפלא!
 
ליהי
     


    4 תגובות:

    1. יעל, היי
      אין ספק שאני הולכת להכין. נראה ונשמע טוב.
      שאלה, האם 2 כפות פלפל שחור זה לא המון? האם לא צריך להוסיף קצת יותר מים בהתחלה לבישול הבשר?

      השבמחק
    2. הי אנונימית :)
      תבשיל צריך לצאת פיקנטי משילוב הצי'לי והפלפל השחור
      המינונים שציינתי מדוייקים לכמות הבשר והאורז
      אם אצלכם לא אוהבים פיקנטי כמובן שניתן למנן
      ולשאלתך השניה, אין צורך בתוספת מים לבישול הבשר

      תהני !

      השבמחק
    3. איפה רבע הכוס השני של השמן נכנס?

      השבמחק
    4. אפשר להכין עם עוף במקום בשר?

      השבמחק

    בא לכם להשאיר תגובה?