מטבח מסעדה

 
מִטְבָּח מִסְעַדָה

רק כי בשפה הכה יפה שלנו יכולים להיוולד צמדי מילים שכאילו רק חיכו שיחברו בניהם

סביצ'ה פלמידה עם פירות והמון הפתעות

 
מכירים את הרגעים האלה שאתם יודעים שעליתם על משהו?  אותה תחושה חזקה שלופתת את הבטן וממלאת את החלל בהתרגשות? זה מדגדג. והמון רעיונות עולים. ובא לך הכול. ככה נולד מטבח מסעדה.
עבור אורחי החדשים כאן בבלוג, אנסה לצייר את קווי התפתחותי המקצועית.

לפני 4 שנים, כשבתי תמרה נולדה, הקמתי את "מעשה במאפה".
אני חושבת שאימהות מצליחה לזקק לנו אולי יותר מכל אהבות, ואת החופש לבחור.
אני מכירה נשים רבות שבאמת עשו תהליך שינוי תעסוקתי לאחר הריון ובמהלך חופשת הלידה.
מבלי לדעת ועם המון אמונה בחרתי בשם "מעשה במאפה" כי הרגשתי שהוא מכיל בתוכו עולם שלם.
אלו היו צעדי הראשונים בעולם הבישול והקונדיטוריה וכל שלב שהתקדמתי ידעתי שזה 'המעשה' שלי.



צילום: שרית גופן
 
  

לאורך הדרך השתתפתי בירידים גדולים, סיפקתי שירותי קייטרינג והעברתי סדנאות מגוונות.
אחת מנקודות המפנה הגדולות ביותר הייתה  ללכת ללמוד קונדיטוריה באופן מקצועי מה שלעולם לא נגמר כי אין גבול בעולם המופלא הזה.
הנקודה השנייה הייתה ההבנה שהמטבח הביתי  קצת "קטן" עלי ואני חייבת לצאת למטבח חיצוני. בדיוק לפני שנה הקמתי בפרויקט שאני מאוד גאה בו מטבח, שעוצב בסגנון תעשייתי תוך שמירה על פונקציונליות מרבית שתתמוך בתהליך העבודה יומיומי.
המטבח הזה, שהוא כאמור השתקפות מלאה שלי ושל כל מה שאני אוהבת הפך במהרה למקום מאוד פופולרי בקרב חבריי ומכריי. המשפט שאני זוכרת שתמיד חזר היה " יש פה אוירה שמייצרת חוויה שונה לחלוטין" אז, ידעתי,  עליתי על משהו!
דיי מהר התחלתי לארח אנשים לארוחות אינטימיות ומפנקות, והמטבח שלי, שעד אז נתן מענה לקייטרינג שינה את פניו והפך למסעדה ומכאן השם "מטבח מסעדה".
היכולת לפגוש אנשים באופן בלתי אמצעי, לבשל ולהגיש להם את המיטב גורמת לי הנאה מרובה והעובדה שאנשים חוזרים ממחישה לי  שאכן אני עושה את מה שנועדתי לעשות – אוכל.
השנים הראשונות של עסק, ולא משנה איזה עסק הן הקריטיות ביותר, היום אני יודעת.
אני כל כך שמחה ששלי היו מגוונות ועשירות בפעילויות שונות שבסופו של יום עזרו לי להבין יותר על עצמי ולעצב תפיסתית את מעשה במאפה. תודה לאל על כך.



לצד פעילות המסעדה אני מכינה קייטרינג פינגר פוד לאירועי בוטיק בתפריט שנבנה על פי אופי האירוע, מלמדת בישול וקונדיטוריה בבית הספר "עושים בישול" בהרצליה פיתוח, מפתחת מתכונים עבור חברות מסחריות, מעבירה סדנאות קונספט באירועים וכותבת את הבלוג הזה. את חומרי הגלם שלי כמו ירקות, דגים יין ושמן זית אני בוחרת היטב ומקפידה לרכוש ממגדלים פרטיים ובשווקי איכרים על מנת להצליח להביא את הטוב ביותר אליכם לצלחת כך שבין לבין אני מכינה גבינות כמו ריקוטה ולאבנה, זיתים מתובלים (שנשארו לנו מהמסיק), לחמים, מאפים ושאר ריבות וממרחים שהופכים כל מאורע למיוחד.
כן, אני יודעת, זה הרבה. לזכותי אני יכולה לזקוף רק את הרצון והתשוקה אבל כל היתר שייך לבנותיי האצילות שזכיתי שירדו אצלי בגלגול הזה ולבעלי, שנמצא שם עם תמיכה אינסופית אולי משום שלפני הכול הוא פשוט חבר.
 
אם כך רבותיי, מטבח מסעדה!
אני מזמינה אתכם לחוויה מקסימה ושונה לחלוטין.
ראשית, משום שאתם יושבים בתוך מטבח ולא בחלל מפונפן.. (מפונפן כן, אבל בסגנון שלי J)
שנית, יש תפריט כללי אך כל ארוחה מקבלת טוויסט בהתאם אליכם אורחיי ולהעדפותיכם.
את פניכם יקבל שולחן עמוס כל טוב ולאורך שהותכם יזרמו מנות מגניבות שאת חלקן אבשל לעיניכם.
המקום מכיל 1-3 זוגות במקסימום ומציע ארוחות בראנץ וערב הנשענות על תפריט טאפאס הכולל מגוון מנות עונתיות שתיה קלה, חמה ויין טוב.



צילום: דנה ישראלי



- ארוחת בראנץ זוגית תעלה 450 ₪
- ארוחת ערב זוגית תעלה 900 ₪

ויש את המסלול הקבוצתי J שמתאים לישיבות צוות / פגישות חברתיות
- ארוחת בראנץ ב 199 ₪ לאדם מותנה ב 6 משתתפים

- ארוחת ערב ב 300 ₪ לאדם מותנה ב 6 משתתפים

המטבח שלי ממוקם בראש העין ונפתח לקהל בהזמנה מראש ועל בסיס מקום פנוי.
ניתן לשלם במזומן או אשראי, במקום או בטלפון בעת ביצוע הזמנה, לנוחיותכם.
להזמנות: lihi@story-cake.co.il או ב 052-8574141


 
צילום: גיל לרנר
 מחכה לכם :)

 

 


 

 

אין תגובות: