1 במאי 2013

יום הולדת מהספרים

 
כל התמונות צלמו במצלמת סמארטפון ולא עברו כל עריכה.
 
 
 

תמרה בת שנתיים. התינוקת שלי, כבר עצמאית, דברנית ודעתנית כאחד!
את האמת, לא ממש חשבתי לעשות סיפור מיום ההולדת הזו. הכוונה הייתה לעשות חגיגה קטנה
בבית עם משפחה וקצת חברים. ממש בסגנון של פעם, עוגה, נרות וקולולוש אחד גדול
כאמור, זאת הייתה הכוונה, אך ממנה ועד המציאות נפער פער קטן, בעצם קטן גדול..
וסיפור שהיה כך היה:


זר יומהולדת מכפתורים. מחברים בעזרת חוט ריקמה כפתורים, משאירים קצוות לקשור אותם לקשת
מלפפים סרט לבחירתכם סביב הקשת ומדביקים בעזרת דבק UHU. בין לבין ממקמים את הכפתורים.


תמרי שלי, משוש ליבי משוגעת על ספרים. היא תעדיף ספר על פני כל מתנה אחרת ובכל הזדמנות
מבקשת "סיפור אחרון ודי..". לא חשבתי על קונספט, גם לא רציתי אחד כזה. רק לחגוג בכיף לקטנה
שליאבל הרעיונות התחילו לצוף ומרגע לרגע התחילה להתגבש התמונה המלאה ודבר ועוד דבר הוליד
לנו יום הולדת מהספרים ממש!!!
הרעיון היה לערוך שולחן מתוקים שמורכב מדמויות מפתח מהספרים שהיא הכי אוהבת.
הקלאסיקות שנבחרו לככב בחגיגה היו הזחל הרעב, תירס חם, הברווזון המכוער, עמי ותמי,
אליעזר והגזר והאריה שאהב תות.


את עוגת יום ההולדת תפס הזחל הרעב, ועל אף שלטעמי האישי היא יצאה מכוערת להחריד
תמרי עפה עליההשאר כבר היה יותר פשוט, על השולחן כיכב תירס חם, הברווזון מצא דרכו
מהחנות של השקל, לקערת מים רותחים וסבון, ייבוש והיישר לתוך בקבוקי הזכוכית שלנו ושחה
בלימונדה צוננת. הגזרים של סבא אליעזר שהיו מורכבים מחטיף נאצ'וס נעטפו בצלופן של משלוחי
מנות ועוטרו בקרפ ירוק ליצירת העלים החמודים וממה שנותר אפיתי קאפקייקס הורסים.
האריה שאהב תות  נלקח מסלסלת החיות ( ויסלחו לי הבנות...) רוסס בספרי צבע צהוב והונח
 בצמוד לצלחת תותים טבולים בשוקולד מריר (בכל העולם כולו אין קומבינציה טעימה מזו)
וזילוף פסי שוקולד לבן. ועמי ותמי, זה כבר סיפור אחר... ועד סיום הפוסט זה יהיו בידיכם
כל התשובות..


 
 
 

 
 
 
סוכריות מבצק סוכר של Satin Ice . לטעמי הוא הכי איכותי וטעים שיש היום בשוק
 יוצרים שני נחשים באורך 20 ס"מ ומגלגלים לספירלה. מחדירים מקל סוכריה במרכז
ונותנים לזה מנוחה לפחות יומיים
 
 
 
הילדים השתעשעו בניחושים, מה בשולחן שייך לאיזה ספר?

 
 
 
 
 
ולמבוגרים..
 
 
 
 
 

 
 
מכיוון שזו לא הייתה יום הולדת קונבנציונאלית עם הפעלה ו 30 ילדים אלא ילדים בטווחי
גיל שונים ומבוגריםהחלטנו ללכת על פרי סטייל ולאפשר לכל אחד לעשות כרצונו..
רק ש חצי שעה לפני תחילת החגיגה פתאום היהנראה לי לא הגיוני שלא יהיה לפחות מוקד הפעלה אחד
ולכן שמתי פעמיי בזריזות לחנות היצירה הקרובה, 5 דקות לאחר מכן חזרתי עם שלל וזה מה שיצא
 




בלי לחשוב הרבה, ממש על אוטומט השתרענו על הרצפה אחותי ההריונית ואני (המשוגעת בפי כל) עם
פוליגל, סרגל, עפרון וסכין יפנית וחתנו חלקים לבית, מיד לאחר מכן הדבקנו אותם עם מיליון מסקינטייפ
וכמה שניות לאחר מכן עמד לו הצריף של תמרי, מחכה שהילדודס יכנסו לקשט אותו..
הילדים נהנו, ציירו על הבית, עצמם והבגדים (כמובן עם טושים על בסיס מים..)
ולי נרשמה סמי הפעלה במינימום השקעה.
 


המתנות! הכוונה הייתה לעטוף אותם בנייר אריזה חום שהחליט בדיוק באותו הרגע להעלם..
הדבר הראשון הבא שראיתי היו הדויליז - תחתיות נייר תחרה והם נפלו קורבן למשימה.
ובפנים, לא תאמינו אבל בפנים יש בקבוק בועות סבון מהחנות של השקל
(כמה שאני אוהבת את החנות הזו!!!)
 

ונחזור לבית המתוק של עמי ותמי שבניתי מבצק עוגיות פרי המצאתי ואני עפה על עצמי
תוך כדי כתיבת השורות האלה.. זה אולי הבצק הכי טעים שיצא לי להכין (האמינו לי שניסיתי כמה בחיי..)
תמיד, אבל תמיד אני חוזרת אליו ועושה אתו הכול!!!! תחתית פריכה לפאי, עוגיות חמאה בכל ורסיה
אפשרית ואת הבית של עמי ותמי כמובן!
 
קיימים אינספור דגמים של בתים ברשת, בחרתי באחד והדפסתי אותו על דף A4
לאחר מכן גזרתי אותו בהתאם למפרט וכאשר היו כל החלקים מוכנים, הנחתי אותם על בצק העוגיות
שהכינותי מראש, קר ומרודד לעובי של כ 1/2 ס"מ וחתכתי בעדינות בעזרת סכין חדה את חלקי הבית

 

קירור קטן במקרר כדי שישמרו טוב על הצורה שלהם ולתנור ל 175 מעלות כ 10 ד עם השגחה צמודה..


השלב הבא הוא ההרכבה ולאחר מכן הקישוט. חייבת להודות שהיו רגעים שחשבתי שאחרי הכול,
לא יהיה לנו בית עמי ותמי ביומולדת הזו.. זה לא שזה כזה קשה אבל דורש סבלנות ונחישות רבה..
את חלקי הבית הדבקתי בעזרת קרמל (ממיסים כוס סוכר במחבת על אש קטנה, עושים בייביסיטר
לסוכר עד שהוא נמס לחלוטין והופך לצבע חום ענברי. מרגע שהוא נמס ניתן לערבב קלות בעזרת
כף עץ וממש להיזהר לא לגעת בטעות כי זה גורם לכוויה בדרגה 7 לפחות... + לשמור על הסוכר
שלא יישרף כי אז נצטרך להתחיל הכול מההתחלה..
יש כאן חלק קדמי ממנו חתכתי חלונות + דלת. חלק אחורי שלם, שני חלקי צד זהים שלאחר מכם
חתכתי חלונות שני חלקי גג וארובה שהפכה לסולם ככל שעצביי גברו.

לאחר שהקונסטרוקציה עמדה לה בגאון עברתי למלאכת הקישוט האהובה על מכל
בעזרת רויאל אייסינג לבן (של אבקת הקסם) או 400 ג' אבקת סוכר עם 6-7 כפיות לחלב
ולערבב עד קבלת משחה, עיטרתי עת החלונות, הדלת והגג. מעל הגג ובתחתית פיזרתי פאייטה
שזה שברי קרמל אפויים קרנצ'יים וטעימים בטירוף ובכלל בקישוט, השמיים הם הגבול..




 

ועכשיו לבצק ההורס. הוא מספיק לשתי תבניות טארט בקוטר 24

200 ג' חמאה רכה
150 ג' אבקת סוכר
1 ביצה בטמפ' החדר
300 ג' קמח מנופה
60 ג' אבקת שקדים

מקרימים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצה עד שנטמעת כליל. מוסיפים, קמח ואבקת שקדים ומעבדים
במינימום הכרחי עד שמתגבש לו בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות. ניתן להקפיא
עד חודשיים ולהפשיר דרך המקרר.
אפייה - לטארט: 15 ד' ב 170 עם משקולת (קטניות וכו) ועוד 10 דקות ללא המשקולת.
לעוגיות :10-12 ד' עם השגחה.

זהו! נגמר לו חודש חגיגות יומההולדת. לא יאמן אבל הבוקר היא קמה ראשונה
(זה לעולם לא קורה, תמיד אני מעירה אותה) באה אלי למיטה ואמרה לי
 "אמא, כולם האימו אותי עד לשמיים גבוה".

וכמו שהיא אומרת לי, משוש לבי, אני אוהבת אותך מיליון!!!!!

ועוד מילה: כמו שכתבתי בתחילת הפוסט, כל התמונות צולמו בסמרטפון.
 הם לא מהטובות ביותר אבל הם בהחלט סבירות+ ואם גם אתם רוצים להוציא מהאייפון שלכם
יותר הירשמו עוד היום לסדנת צילום באייפון של דנה ישראלי, שתערך ב 30.5 .
אני אהיה שם עם אוכל ומתוקים כך שמובטחת חוויה מושלמת של תוכן עם הרבה יאמי, וכל הפרטים כאן









 




 
 

3 באפריל 2013

זה המעשה שלי!

רק תמונות, בלי מילים. זה שלי!











 
 

צילום: דנה ישראלי


 

 



 
 

 










 
 
 

31 במרץ 2013

הפסח הזה חליתי בנמרת!

אני אסביר.

הבנות שלי חולות ספרים. המתנה המועדפת עליהם תמיד תהיה ספר. כמות הספרים שיש להן בחדר לא תבייש ספרייה עירונית, וכקוראת כפייתית בעצמי אני זורמת איתן.
בחודשים האחרונים מצאנו עצמנו משתעשעות רבות עם ספר הילדים המקסים, נמרת.




את הספר כתבה אורנה לנדאו ובקצרה אספר שהוא מתאר ילדה קטנה שקמה בבוקר אחד עם הרגשה משונה. תוך כדי שהיא ואמה בודקות מה גורם להרגשה המוזרה היא הפכה לנמר.


במהלך היום ינסו האמא והאחים של הקטנה למצא מזור למחלתה ומשנואשו החליטו לקחת אותה הבית ולפנק אותה עד שהנמרת תעבור.
לכאורה, ספר ילדים קלאסי, נכון?
אבל הסוף שלו כובש!
למחרת בבוקר קמה הילדה כשהיא בריאה
לחלוטין ואמה ששמחה מאוד לראות את בתה
שהבריאה שמה לב שגם היא בעצמה מרגישה
קצת "מוזר"..





בלי הרבה מילים אבל עם המון משמעות
נסתרת הספר חותם בתמונה קטנה בודדה של נמרה מכונסת בתוך עצמה וילדה קטנה שמחבקת וממתינה
לאמה שתבריא ותשוב אליה.

כאמהות אנחנו נמצאות, נוכחות וזמינות  תמיד. ערבות לאושר, מתאבדות על כל משאלה וחלום ואילו אנו תמיד במקום האחרון. לי היה ברור לחלוטין שברגע שאתמסד ואתחייב, אקדיש כל רגע בחיי לטובת אושר יקיריי. לא ניסיתי להלחם בזה. לא ניסיתי לשמר את הכיף שברווקות. ויתרתי מרצון ועם טונות אהבה על ההנאות שלי במטרה להקדיש כל דקה פנויה למשפחתי האישית. אל תטעו, אני ממש לא אמא כפייתית אבל מאוד טוטאלית. זו אני, טוטאלית בכל מה שאני עושה, בטח כשזה נוגע לגוזלים שלי. אבל לחיים דינאמיקה משלהם והם אלו שמכתיבים לנו את הקצב, וגם יודעים מתי לשים לנו ברקס ולומר בעדינות "תעצרי רגע ותנשמי"... קחו כמה שנים אחרונה ודמיינו בחורה שלא עוצרת, נקודה. מתאבדת על כל משימה כובשת כל יעד, מסמנת וי על כל מטרה, יו ניים איט. אבל בתקופה האחרונה אני מרגישה הרגשה מוזרה, כמו רדומה ורק כשפגשתי בספר המקסים, הבנתי מה מקור הבעיה. חליתי בנמרת.


בפסח הזה, מזערתי עד כדי כלום עבודות שונות ומשונות. ברגעים הכי קרייטים (שנייה לפני שנכנס החג,
כשטונות של עבודות בית ממתינות לי..) מצאתי עצמי מורחת לק, שמה אודם ושמלה ויוצאת לטיול עם הבנות. ההבנה וההכרה שלפעמים אנחנו נמצאים בעשייה מתמדת אבל לפעמים ב"הולד" היכתה בי בכל החוזק והבנתי יותר מכל שאין לי מה להלחם, כמו תמיד. החלטתי שאני מקבלת את ה"הולד" באהבה וללא תסכול. משתבללת בתוך עצמי, מוסרת את עצמי בשלמות לידיי אהוביי ומניחה להם לפנק אותי, עד שהנמרת תעבור..:)

בתוך כך מצאתי כמה רגעים של אושר ממש.


 

 




 


 

אני ממליצה לכם בחום רב לקנות את הספר. מלבד היותו ספר מקסים הוא מעביר בצורה משעשעת לילדים שלנו שגם "סופר מאם" צריכה שניה לעצמה.

המשך חג שמח, ליהי








 

17 במרץ 2013

אם אין לחם תאכלו עוגות!



בדיוק כמו האביב! אתן תעופו עליהן, חגיגיות, משובבות וסופר טעימות!

 


הראשונה היא אהבה ישנה, די ממבט ראשון (או יותר נכון ביס ראשון:) היא חלום! נימוחה מאין כמוה,
לא תאמינו שהיא כשרה לפסח. מעליה רוטב פטל חמצמץ ושוקולד, בקיצור, הנאה צרופה!
עוגת שוקולד בגירסת פרווה לכבוד ליל הסדר.

500 ק"ג שוקולד מריר איכותי - לפחות 60% מוצקי קקאו
2 כפות שמנת מתוקה של השף הלבן (חלבית או פרווה)
1/4 כוס חלב/מים/ריצ' קפה (תחליף חלב- פרווה)
2 כפות דבש
8 ביצים שלמות
1/3 כוס סוכר
2 כפות קונפלור
כוס וחצי שמנת מתוקה

מחממים תנור ל 170 מעלות
ממיסים שוקולד, שמנת מתוקה, מים/חלב ודבש על בן מארי לתערובת חלקה. מצננים.
מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר לקצץ תפוח ואוורירי.
בקערה נוספת מקציפים את כוס וחצי השמנת לקצפת רכה.
(אני עובדת עם מיקסר אחד. במקרה של הקצפה כפולה אני משתמשת במיקסר הידני של פעם..)
מנפים את הקורפלור לביצים ומערבבים עד שהוא נטמע.
מקפלים את תערובת השוקולד לביצים בהדרגה עד קבלת מסה אחידה. מקפלים בהדרגה את הקצפת.
מעבירים לתבנית בקוטר 24 ואופים כ 40 ד עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח. מוציאים ומצננים כמה שעות בחוץ
--- העוגה תופחת מאוד באפייה ואח"כ צונחת. אל דאגה. זה קורה כיון שמבנה העוגה נשען רק על הביצים..
קרסה קצת במרכז? רוטב שוקולד או פטל או שניהם יעשו לה נפלא למראה ולכם מאוד!!! טעים בפה :)




לרוטב השוקולד
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על 170 ג' שוקולד. מערבבים לרוטב חלק.

לרוטב פטל
טוחנים במוט בלנדר 250 ג' פטל קפוא (מופשר) עם 3 כפות אבקת סוכר ו 2 כפות מיץ לימון לרוטב חלק.



השניה, נו טוב היא של בית. אין הרבה בתים שלא תמצאו בהם אותה, כל שבת, כל השנה.. קבלו אותה לפסח במיוחד!

רולדה במילוי קרם פטיסייר ותותים. החומרים לרולדה אחת.

3 ביצים מופרדות + 1 שלמה
חצי כוס סוכר
חצי כוס קורפלור
1 כפית תמצית וניל

לפטיסייר
כוס חלב
1/3 כוס סוכר
1 מקל וניל
3 חלמונים
כף קרונפלור
25 ג' חמאה רכה
מיכל שמנת מתוקה

מתחילים עם קרם הפטיסייר אותו אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד השימוש.
מביאים לרתיחה חלב סוכר, תוכן מקל הוניל והמקל עצמו. בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם קורנפלור.
ברגע שרותח, מעבירים מעט מתערובת החלב לקערת החלמונים וטורפים בזריזות לצורך השוואת טמפרטורות.
מעבירים את תערובת החלמונים לסיר של החלב ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מצננים מעט. מוסיפים חמאה
ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד השימוש. לפני השימוש, מקציפים
מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לקרם. זהו! יש לכם פטיסייר והוא, אני מזהירה, ממכר!!!

לרולדה
מקציפים חלמונים וביצה עם סוכר לתערובת תפוחה מאוד (5-7 דקות)
בנפרד מקציפים חלבונים לקצף יציב אך לא יבש ומקפלים לתערובת החלמונים בהדרגה. מוסיפים וניל וקורנפלור מנופה
ומקפלים. משטחים בתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים כ 10 ד עד קבלת עוגה יציבה וקפיצית למגע.
מצננים. לאחר כמה דקות רצוי לגלגל אותה עם מגבת על מנת לשמור על האלסטיות שלה.
מרכיבים - מניחים את הרולדה על משטח עבודה ומקלפים את נייר האפיה. מורחים פטיסייר ומפזרים תותים או
כל פרי חמצמף אחר שאתם אוהבים. מגלגלים לרולדה. אפשר גם לצפות אותה עם הקרם מבחוץ.
לגרסה פרווה - החליפו את קרם הפטיסייר בשמנת מתוקה פרווה של השף הלבן מוקצפת עם תוכן מקל וניל.





פסח כשר ושמח!