22 באוקטובר 2012

אזהרה: שושנים ממכרות..!

רוב האנשים שמכירים אותי אבל לא מידי,  חושבים שהחיבור שלי עם אוכל ואפייה מגיע מהבית. אז זהו, שלא...
תמיד נמשכתי לבתים בהם יש מטבח פעיל. אלה שתמיד יש כמה סירים על הגז שהרגע סיימו להתבשל
אלה עם קופסאות עוגיות על הדלפק,  הפשוטות שתמיד יפנקו אותך ליד הקפה. אני נורא נהנית לראות ולאכול אוכל מוקפד ומתוחכם אבל הכי נמשכת לאוכל של סבתות. האהבה לאוכל, אפייה ומטבח היא בדמי ושאיפתי הגדולה ביותר היא להצליח להשאיר את הזכרון הזה אצל בנותיי, לכשאהיה סבתא בעצמי..:)

בחרתי לשתף אתכם במתכון מושלם לעוגיות שושנים. עוגיות קצף סופר פריכות, הכי עוגיות של סבתא..
הפעם החלטתי לנסות איך זה להרגיש במגרש של הגדולים (במקרה הזה, הגדולות) וצילמתי כל שלב בתהליך
מראש אתנצל על איכות הצילומים. העוגיות נאפו בשעת לילה מאוחרת..
הכמות תספיק לכ 50 עוגיות.

לבצק:
250 גר' חמאה רכה
4 חלמונים
3/4 3 ( 530ג') כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
3/4 (180 מל) חלב פושר

למלית (מרנג):
4 חלבונים
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1/4 1 (250 ג') כוסות סוכר

מחממים תנור ל 160 מעלות ושוקלים את כל המרכיבים מראש.


מתחילים בלעבד את החמאה והחלמונים לתערובת קרמית




מפעם לפעם הפסיקו את המקסר וגרדו את הדפנות על מנת לוודא שהכל מתערבב כמו שצריך
ולסיום, מנפים קמח ואבקת אפיה  ומוסיפים חלב. מעבדים קצרות לבצק רך.


אוספים וצרים כדור, מניחים בקערה מכוסה למנוחה


עכשיו נכין את מלית. החומרים:



מקציפים חלבונים לקצף רך (צריך להראות כמו בועות סבון)


מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים לקצף מבריק ויציב


מנפים אינסטנט פודינג וניל לקצף. אפשר להוסיף מרכיבי טעם נוספים בשלב הזה. הפעם בחרתי להוסיף 2 כפות אבקת נס קפה. למי שמעדיף גרסה שוקולדית, שילך על אבקת קקאו/נוגט

 
 




לעבודה!

מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל 5-6 חלקים. אני אוהבת לחלק לכמה שיותר, זה מבטיח עוגיות קטנות ואסתטיות.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ ומורחים מעל שכבה מפנקת של מרנג. מגלגלים לרולדה ופורסים לעוגיות ברוחב
2 ס"מ. מניחים אותן בתבנית פרוסות ובמרווחים נאים. אופים 20-25 ד' עד הזהבה.





 
 





הנה הן, מונחות להן בתבנית מוכנות. לא מתוחכמות, מנחמות!
הקטנות שלי עוד הספיקו לנשנש כמה עם תה של לפני צחצוח שיניים ..
ולי נותר לסדר אותן בצנצנת יפה ומתוייגת. (עם המדבקות של יעל יניב הגאונית) לחכות לבוקר כדי לנשנש עוד כמה עם חברה טובה על קפה.

 









מה יש עוד לומר?! הן מתפצפצות בפה והן טעימות עד כאב. רוצו להכין! עכשיו!

ליהי


 

תגובה 1:

תמר אמר/ה...

מעולה! תודה! תוסיפי כפתור של פיסבוק ופינטרסט שאפשר יהיה לשתף.