20 בפברואר 2013

האוזניים הכי מפורסמות בעולם

אף פעם לא הבנתי למה לא אוכלים אוזני המן כל השנה???
הרי זו עוגיית חמאה רגילה עם מילוי פרג.. אז מה כל הסיפור? מה, בגלל הצורה שלה? ואם נשנה אותה זה ישנה?
אני מתה על החגים! הסימבוליות שהם מביאים איתם במאכלים והמנהגים כובשים אותי כל שנה מחדש.
קבלו מתכון מוצלח לאוזני המן ממכרים. בצק קל לעשייה ונוח לרידוד. מאוד מזכיר את מתכוני הסבתות שלנו
מערבבים הכל בקערה אחת (בימנו אנו,במיקסר) 2-3 ד' ויש לנו בצק. גם המלית, לא מתייפיפת, נטולת תפוחים
ושאר דברים שהאנינים אצלי בבית לא אוהבים, ואם זאת מושקעת וטעימה. מלית של בית!


במקור המתכון של הקונדיטור המוכשר מיקי שמו עם טויסט קטן שלי-
הפחתתי מעט מכמות הקמח והוספתי אבקת שקדים טחונים. לטעמי, טעם השקדים מעשיר בכמה רמות
את הבצק ובמילים אחרות, בצק פריך ללא טעם שקדים הוא לא בצק פריך אמיתי..:)

החומרים הינם לכ 40 עוגיות:
2-3/4 כוסות קמח, מנופה
2/3 כוס אבקת שקדים
1 כוס אבקת סוכר
200 ג' חמאה רכה
1 ביצה + 1 חלמון (L)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח

למלית:
חצי כוס חלב
25 ג' חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית דבש
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
11/2  כוסות פרג טחון טרי
קליפה מגוררת דק מ 1/2 לימון - לא חובה
1 חלבון

מעבדים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר (או ביד) עד קבלת בצק אחיד. מקררים שעה במקרר.
מחממים חמאה, חלב, סוכר ודבש עד שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את
האגוזים ומערבבים דקה נוספת. מסירים מהאש ומוסיפים את הפרג. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב.
מקררים שעה במקרר.

מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עם חותכן או כוס בקוטר 8 ס"מ עיגולים.
מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וסוגרים את הקצוות לקבלת משולש. משאירים פתח קטן למלית.
מניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ ואופים 15 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד הזהבה.


טיפ חשוב להצלחה - יש לקרר את העוגיות במקרר לפחות שעה לפני הכנסתם לתנור.
הקירור ישמור עליהם יפות גם אחרי האפייה (תאמינו לי, מניסיון!)
אגב, הכלל הזה תופס לכלל מתכוני עוגיות.

פורים שמח לכולכן!





 

אין תגובות: