8 באוקטובר 2013

פלאפל תרד אלא מה?!

פלאפל אני אוכלת אולי פעם בשנה, וגם רק חצי מנה, ורק אצל פלאפל מרדכי במרכז פ"ת שהוא טעם הילדות בעצמו!
בקיצור למי שלא הבין, אני לא הטיפוס של פלאפל. אבל פלאפל תרד זה כבר סיפור אחר, כאן כל ביס אני מרגישה אוליב,
זוגתו של פופאי האגדי. על המנה הזו פינטזתי כל צום כיפור האחרון וכשאחרים סביבי שיוועו למים או סיגריה רחמנה
ליצלן אותי שיגעו הכדורים הירוקים והמתובלים האלו. מוכנות?




לכ 15 כדורים:

30 גרם חמאה
1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד
3 שיני שום, כתושות
500 גרם תרד טרי או עלי תרד קפואים של סנפורסט, חתוכות לקוביות קטנות מאוד
מלח ופלפל שחור גרוס
60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

לטיגון:

1/2 כוס קמח
1 ביצה, טרופות עם 2 כפות מים קרים
פירורי לחם זהובים
שמן, לטיגון עמוק

אופן הכנה:

שוטפים היטב את עלי התרד וקוצצים דק או לחילופין אם משתמשים בעלי תרד קפואים,
מניחים בקערה עם מים להפשרה ומסננים היטב מנוזלים.
ממיסים חמאה במחבת.
קוצצים דק דק בצל אחד גדול, ומעבירים לאידוי במחבת, מוסיפים שום.
ברגע שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את התרד ומאדים.
מתבלים במלח ופלפל. זהירות עם המלח, עוד תבוא גבינה מלוחה בהמשך.
מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים גבינה ומערבבים היטב. מצננים, ואפשר לזרז תהליך ולהכניס ל 30 ד' למקרר.
חשוב! תטעמו את התערובת, ודאו שהיא מתובלת היטב, אם חסר, הוסיפו.

מכינים 3 צלחות. אחת עם קמח, אחת לביצה, ואחת לפירורי לחם.
מחממים שמן עמוק בסיר קטן. למי שיש מדחום מוזמן לבדוק מצב שמן, באיזור ה 170 מעלות השמן מוכן לטיגון.

יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים בקמח ונפטרים מעודפים, תובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם ומכניסים לסיר.
מטגנים עד הזהבה מכל הצדדים.


הולך מעולה עם מטבל יוגורט עיזים:

1 יוגורט עיזים, אני משתמשת במשק צוריאל
חופן עלי עירית קצוצים דק
3 שיני שום כתושות - אפשר פחות למי שלא אוהב
מלח ופלפל שחור

מערבבים יחד.

תאמינו לי, זה הנשנוש שהכי כיף למצא על השיש כשחוזרים הביתה אחרי יום ארוך, אז יאללה לכו להפתיע!

 

2 comments:

  1. היי ליהי.
    איך מאדים? לא הבנתי את השיטה

    השבמחק
  2. מאדים במחבת ביחד עם הבצל לאחר שהגיע לשקיפות

    השבמחק

בא לכם להשאיר תגובה?