הירקות הכי פשוטים, זולים ועם הכי הרבה נשמה וניחוחות!
את המתכון הזה קיבלתי לפני כמה שנים מדודה שלי והוא הפך לריטואל קבוע אצלנו.
לקציצות:500 גר בשר בקר טחון, רצוי עם תוספת שומן
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן להשחמה
3 שיני שום כתושות
חופן עלי פטרוזליה קצוצה
חופן עלי כוסברה קצוצה
5 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית צילי גרוס
1 כפית כמון
לשים את כל מרכיבים היטב ויוצרים קציצות. מניחים על מגש ושומרים במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.
לרוטב:
1 בצל סגול גדול חתוך לשמניות
2 יח' כרישה חתוכה גס
2 יח' גזר, חתוך גס
1 שורש סלרי, מקולף וחתוך גס
4 גבעולי סלרי , חתוכים גס
1 סלק חתוך גס (לא חובה, שילוב של הסלק יזכיר קצת טעמים של מרק קובה סלק)
6 שיני שום פרוסות
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט צי'לי גרוס
מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את הירקות כמה דקות. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומטגנים עוד כמה דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מסדרים יפה את הקציצות בתוך הסיר מעל הרוטב ומבשלים חצי שעה על אש
נמוכה.
בתאבון!
תגובה 1:
שלום,
אין ביצה בקציצות?
תודה רבה!
הוסף רשומת תגובה