10 בספטמבר 2014

שקשוקה רטטוי

אתמול היינו כאן רק השחרחר ואני:)
הבנות קבעו לעצמן בלו"ז ביקור אחר הצהריים עם חברות ולי פתאום היה מלאאא זמן פנוי (לעזאזל כמה אנרגיות צריך בשביל ילדים..!!)
הוא היה בדרך הביתה. שעה נסיעה לכל צד. מעריצה את האדמה שהוא דורך עליה רק על זה..! כך שלי היה מלא זמן לחשוב  מה נאכל. אבל איכשהוא הזמן טס!! והוא עוד שניה כבר כאן. סקירה מהירה במקרר ומצאתי את עצמי עושה מה שתמיד אני עושה במצבים כאלה.. רטטוי! מאכל (עאלק מושקע) של ירקות מבושלים. דרך אחת היא לבשל כל ירק בנפרד ולערבב יחד לקראת סיום הבישול. בשנייה – הבצל, שום, פלפלים,  הקישוא והחציל מבושלים יחד למשך פרק זמן ארוך על אש נמוכה, ומעורבבים עם העגבניות כשהם רכים ומתחילים להזהיב. העיקר בשתי שיטות ההכנה הוא לוודא כי הירקות, ובמיוחד החציל, מבושלים באותה מידה.


 

שקשוקה רטטוי - 4 מנות
1  בצל לבן בינוני קצוץ לקוביות קטנות
1 בצל אדום קטן קצוץ לקוביות קטנות
2-3 שיני שום קצוצות
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
2 קישואים, מנוקים מהליבה (הגרעינים) חתוכים לקוביות קטנות
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
מלח, סוכר, פלפל שחור גרוס, שמן זית
1/2 גליל גבינת עיזים פרומעז למנה צמחונית  טופו או גבינה טופו למנה טבעונית או ביצים לפי מס סועדים

מחממים שמן ומטגנים בצלים עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים מעט.
מוסיפים גמבה ומשהיא הופכת למבריקה ומוסיפים את החציל ושתי דקות אח"כ את הקישוא.
אם צריך מוסיפים עוד שלוק זמן זית כיוון שהחציל מחבב עד מאוד שמן זית..:)
מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כמה דקות עד ריכוך הירקות.
מוסיפים את העגבניות וערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת הסוכר ואם צריך עוד פלפל ומלח.
מבשלים כמה דקות על להבה נמוכה עם מכסה עד ריכוך מלא.
מפזרים מעל תוספת לבחירה ומעל מפזרים עלי בזיליקום. מכסים הסיר ומבשלים דקות ספורות.
מגישים עם פיתה מחיטה מלאה (כמו שהשחרחר אכל אתמול) או דייסת פולנטה (כמוני:) ומתעלפים מעונג!!!!

לפולנטה:
1/2 כוס קמח לפולנטה
250 מ"ל חלב או מים
25 גר חמאה רכה
50 גר גבינת פרמזן - לא חובה אבל אליפות!
מלח ופלפל שחור גרוס

מביאים לרתיחה חלב וחמאה. מיד כשרותח טורפים פנימה את הפולנטה ומערבבים על אש נמוכה עד שהיא מסמיכה
למעיין דייסה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים פרמזן. מערבבים היטב ומוזגים לצלחות. פשוט לא?


 

אין תגובות: