7 בינואר 2015

מרק חומוס של הפנימיה

קר. קר מאוד. אני מוצאת עצמי סגורה בבית עם הבנות כבר שבוע! לא שאני חרדתית כמו שהן היו בדיוק על "הגבול"
קצת שיעול, קצת נזלת. עוד לא ממש מחלה אבל כזו שאם שניה לא שמים לב, זוחלת אל מתחת לעור ומפילה.
מי צריך עכשיו ילדים חולים??? השבוע נשארים בבית!



וכמו תמיד כשיש מלא זמן פנוי, אנחנו מבשלות/אופות/מצלמות/יוצרות ובעיקר מדברות.
עכשיו אנחנו בפנימיה. כן. הבית הרשמי שלי מגיל 11 ועד 16. מיליון חוויות ואחת לשלושה שבועות בית לוויקנד קצר.
עלמה מתלהבת. זה נראה לה מגניב שישנים במקום אחר. היא שואלת אם גם היא תוכל ללכת כשתיהיה גדולה.. מתחשק לי לענות לה: !!!hell no girl אבל אני שומרת  על איפוק ומסכמת שנדבר על זה פעם. כשהיא תהיה ממש גדולה. כזו גדולה, עד שתשכח את השיחה הזו בכלל. פנימיה אלק..!
עכשיו, שלא תחשבו, רק השנה הראשונה היתה קשה. אח"כ התרגלתי והיה נפלא, רוב הזמן.
מין ילדות במסדר. תורנויות. ניקיונות. תחומי אחריות. לא פלא שיצאתי כזו חרוצה :) איך יכולתי אחרת??
והאוכל?! נו איך לומר בעדינות... של פנימיה- תבשילים מבעבעים בדודים ענקיים היכולים להאכיל למעלה
מ 1000 בנות ברמה יומית. ואני שהייתי קטנה קטנה (פיזית, לא רק בגיל)  אבל דעתנית גדולה גדולה לא ממש התחברתי.
 אני זוכרת את ימות החורף שם. קור מקפיא ותנורי ספירלה או מפזרי חום בוערים. הכל רק לא לקפא מקור. והיה גם מרק חומוס, התבשיל היחידי שהסכמתי לאכול בשנה הראשונה שהתחילה בחורף. מרק חומוס, ותפוזים ואננס משומר וכריך עם שוקולד. הנה אני, עושה הומאז למרק של ילדותי. לנזיד הכה טעים, חם ומעקצץ בלשון. החיבוק הכי מחמם באותם ימים.



500 גר חומוס שרוי לילה ואפילו שניים עם מעט סודה לשתיה.
1 בצל קצוץ דק
1 כרישה, החלק הלבן, קצוצה דק
1 שורש סלרי, קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק. את העלים שומרים לסוף הבישול.
1 כף כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
3 ליטר ציר ירקות או מים

מחממים סיר עם מעט שמן זית ומאדים בצל. מוסיפים שורש סלרי, כרישה, גזר וגבעולי סלרי ומאדים כ 10 ד.
מוסיפים שום וחומוס ומערבבים. מתבלים.
מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כשעה על אש נמוכה עם מכסה.
לקראת הסוף מוסיפים עלי סלרי ואפשר גם עלי כוסברה. בודקים שהחומוס התרכך.
אפשר להגיש כך או להוציא חלק מהחומוס בכף גדולה מחוררת ולשים בצד לרגע. לטחון עם מוט בלנדר למרקם חלק
ולהחזיר את הגרגירים שהפרשנו, שיהיה קצת טקסטורה..
לחם קלוי, שמן זית ומעט מיץ לימון יעשו לכם חגיגה אמיתית בפה, אחרי הכל, גדלתי קצת מאז.



 

תגובה 1:

בא לכם להשאיר תגובה?