כי תיכף מגיעה שבת. כי צריך להביא משהו לגן. כי היא אמא של שבת. כי יומההולדת ממש כבר כאן.
ה-עוגה. ה-רשמית. כי בלעדיה, זה לא אותו דבר מבחינתן!
חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת.
2 כפות מים
2 כפות ברנדי
1/3 כוס סוכר
4 כפות קקאו
100 גר חמאה
2 חלמונים מביצה L
3/4 כוס קמח
2 חלבונים מביצה L
1/3 כוס סוכר
אופן הכנה:
בסיר על הגז מחממים להמסה מים, ברנדי, קקאו וסוכר עד תערובת חלקה. מסירים מהאש.
מוסיפים חמאה רכה חתוכה לקוביות ומערבבים עד המסתה.
מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.
בשלב הזה - אני מעבירה את התערובת לקערה גדולה יותר על מנת שיהיה לי נוח לשלב את שאר החומרים בהמשך.
מעבירים למיקסר עם וו בלון (מקצף) את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שנוצר מעין "קצף".
מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר ומקציפים את קבלת קצץ יציב מאוד.
מאחדים - משלבים בכמה נגלות את קצף הביצים לתוך תערובת השוקולד שבקערה עד קבלת מסה אחידה והומוגנית.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות בחמאה ואופים על 150 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים.
מכינים גאנש שוקולד לציפוי מיחסים שווים של שוקולד ושמנת מתוקה. במקרה הזה 150 ג שוקולד
ו 3/4 כוס שמנת מתוקה. מביאים לסף רתיחה את השמנת. מורידים מהאש ושופכים לתוך קערה עם השוקולד.
מחכים דקה ומערבבים להמסה מוחלטת. אני באופן אישי אוהבת לחורר מעט את העוגה עם שיפוד לפני שאני מצפה,
וזה מבטיח לי שהוא יחלחל פנימה לתוך העוגה ויוסיף טעם ורכות. מצפים את העושה ומקשטים עם סוכריות,
פירות או מה שבא.
תהנו!
6 תגובות:
טוב זה בטוח מושלם כי כל מה שאת עושה כזה! מבחינתי זה מושלם כי זה בתבנית קטנה ואפשר לסמוך על שאר החברה פה שיחסלו לפני שאני אספיק להגיע אליה. מואה!
ריבי!!! אוהבת את צורת המחשבה שלך!
נשיקות חזרה :)
וואו, נראה מצויין. שומרת לי את המתכון לארוע הקרוב של הקטנה :)
תודה לך!!
איזו תבנית -משולשת?
מהיכן התבנית המשולשת?
הי רותי, נעים מאוד:) ניתן להשיג תבנית כזו בחנויות המתמחות בקונדיטוריה. אני קניתי את שלי מעושים בישול בהרצליה פיתוח. את יכולה לנסות גם בשף דיפו בשד יהודית בתל אביב. בהצלחה!
הוסף רשומת תגובה