2 בינואר 2014

תבשיל בקר עם פטריות, בצלים ויין


הניחוח, הנימוחות והטעם פשוט עושים לי את זה. זה ישר אני נזרקת לתקופה שבה הבישול נעשה על אש גלויה,
ישירות מעל האש המשפחתית, בסיר שנתלה מעל ודאג לשמר את הנוזלים של התבשיל..
היום זה הרבה יותר קל ופשוט להכנה, והאפקט, הכי קרוב שאפשר!!!
כי אצלנו זה בכלל לא קשור לעונה. חורף או קיץ מכורים לתבשילי קדירה.


 

 
לצלי

1 ק"ג כתף בקר ( מס 4) חתוך לקוביות של 3 ס"מ
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
1 גזר, חתוך גס
1 שורש פטרוזליה, חתוך גס. (ניתן להמיר בכרישה, רק החלק הלבן, חתוך גס)
4 גבעולי סלרי חתוכים גס
4-5 שיני שום מעוכות, עם הקליפה
4 עלי דפנה
4-5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
פלפל ומלח - מעט


לרוטב פטריות, בצל ויין

2 בצלים חתוכים גס
תערובת של פטריות טריות- שמפניון, פורטבלו, שיטאקי, חתוכות לפרוסות דקות (כ 25 פטריות)
4-5 שיני שום קצוצות
1/2 כוס יין אדום
3 כוסות ממי הבישול של הבקר, מסוננות
3-4 ענפי טימין
מלח ופלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

מחממים מעט שמן בסיר. כאשר השמן חם מכניסים מטגנים להשחמה את קוביות הבקר, בכמה נגלות.
מקפידים להמליח ולפלפל כל נגלה שנכנסת לסיר. מוציאים לצלחת.
מטגנים את הבצל, גזר, שורש פטרוזליה/כרשה, שום וסלרי כמה דקות להשחמה קלה.
מחזירים את קוביות הבקר. ממלאים את הסיר עד כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
מבשלים כשעה על אש קטנה לריכוך חלקי.

במקביל מכינים את הרוטב:

מטגנים בצלים במעט שמן בסיר עד הזהבה קלה. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים כמה דקות.
מתבלים במלח, פלפל וטימין ומוסיפים יין. מבשלים 3-4 דקות לצמצום היין.
מוסיפים את קוביות הבקר ו 3 כוסות נוזלי הבישול. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
מבשלים עם מכסה שעה וחצי - שעתיים עד ריכוך מלא של הבשר. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים לצד אורז לבן ניטראלי.

*לגבי הנוזלים - אני משלבת 2 כוסות בלבד. הנוזל אמור לכסות את הבשר ולא יותר, לכן זה תלוי בגודל הסיר
שמשתמשים. בסוף הבישול, הנוזל אמור להצטמצם לרוטב סמיך וארומטי.

בתאבון!



 

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

שלום,
נקרא נפלא :) מה עושים עם יהרקות מהציר?
תודה רבה

ליהי עראסי אמר/ה...

ביום שהכנתי צירים, מרק תהיה המנה שאגיש. אני טוחנת את הירקות עם מעט מנוזלי הציר בעזרת בלנדר מוט ומתבלת. פרוסת לחם/באגט או טוסט ואתם בכלל מסודרים :)