24 באוגוסט 2014

בסבוסה טבעונית

השמועה אמרה שניתן להמיר ביצים ברסק תפוחים על מנת לקבל עוגה לטבעונית. צדקו!
כבר חודשים שאני קוראת פה ושם על טרנד הטבעונות, שאם לשפוט לפי מידת החשיפה, טרנד זה בטוח לא!
ונכון שבחודשים האחרונים אני מתנזרת במאכלי עוף ובשר (לא טבעונית ולא צמחונית:) רק מסננת לעת עתה..
עדיין, בכל מה שקשור לאפיה, קשה לי לוותר על מרכיבים קריטים כמו חמאה/ביצים/חלב אבל.. מכיוון שאני עומדת
באתגר הכשרות כמו ענקית אין מצב שאני אומרת אין מצב. רק חיכיתי לקטליזטור שיניע אותי לנסות את תחליף הביצים.
מזל שהיא טבעונית חדשה. ומזל שהיא אוהבת את כל מה שאני אופה (גם לפני הטבעונות)  ומזל שהיא יכלה לבוא, לטעום ולתת ציון. מזל! כי רק כך יכולתי להשתכנע שזה אכן עובד! וזה טעים!






עוגת סולת טבעונית

1/2 כוס שמן רגיל או שמן קוקוס מומס - למי שבא טעם קוקוסי מודגש
1 כוס מולסה או סוכר חום בהיר (אני עשיתי כוס מולסה ויצא מתוק בדיוק במידה!)
250 גר (1 כוס ) רסק תפוחים לא ממותק - נמכר בסופרים בצנצנת.
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 גרידת תפוז
1/2 כפית משחת וניל או תוכן חצי מקל וניל
1 כוס קוקוס יבש
1 כוס קמח כוסמין מלא או רגיל
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כוס סולת מלא או רגיל
שומשום קלוי לפיזור על התבנית + לזריה מעל אחרי אפיה

- משמנים את התבנית בשמן קוקוס במצב צבירה רך ומפזרים בנדיבות שומשום קלוי - זה יבטיח שהעוגה תחליק לכם
בקלות לצלחת ההגשה.
- מערבבים בקערה עם מטרפה שמן עם מולסה. מוסיפים רסק תפוחים, מיץ תפוז + גרידה ווניל ומערבבים היטב.
- מנפים יחד יבשים ומשלבים. מוסיפים קוקוס וסולת ומערבבים לאיחוד.
- שופכים לתבנית קוטר 24 או אינגליש קייק ואופים כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.

 
בסבוסה קלאסית מזגגים בסירופ סוכר מיד אחרי האפיה. אני החלטתי לוותר עליו אחרי שטעמתי אותה.
היא רכה ועסיסית בזכות רסק התפוחים והסירופ ירטיב אותה באופן שאני פחות אוהבת. לשיקולכם!
 

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

עוגה משובחת ביותר! הכנתי עם מעט שומשום וללא וניל כי אין לי ויצא ממש טעים!!! עוד מתכונים טבעוניים פליז...

Unknown אמר/ה...

הי תודה על המתכון, האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בנוזל אחר?