יש לנו רוטינה חדשה ומאוד נחמדה. ביקור בגן הציבורי מיד אחרי הגן.
תמרה נכנסה השנה לגן חדש, הנמצא בסמיכות לגן הציבורי השכונתי. וזה, בדיוק זה מהווה קטליזטור מבורך
עבורי לעשות פאוז מעיסוקיי היום ולהנות איתם מאחר צהרים מגניבים.
היום החלטתי להביא גם נשנוש קטן איתי. לעשות מעיין פיקניק תוך כדי. אז אמרתי... כי חצי מהם כבר חיסלתי..:)
כדורי תפוח אדמה בקונפי שום ותירס. וזהו!
4 תפוחי אדמה בינונים שלמים עם הקליפה
1 ק"ג מלח גס
1/2 ראש שום קלוף לשיניים
1/2 כוס שמן זית
4-5 כפות תירס טרי, סנפורסט או מקופסא
מעט פירורי לחם
מלח לפי הטעם
מחממים תנור ל 200 מעלות. שופכים על תבנית התנור עם נייר אפייה מלח גס בנדיבות ומעליהם מסדרים את תפוחי האדמה - המלח ידאג לספוח את כל הנוזלים וקבל תפוח אדמה רך ומוצק בסיום האפיה. אופים כשעה.
במקביל, בסיר קטן מבשלים על אש קטנה שיני שום עם שמן זית עד שהשיניים המתרככות לגמרי. טוחנים עם סטיק בלנדר.
מצננים מעט וקולפים את תפוחי האדמה ומעבירים תכולתם לקערה. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עם שיני השום
(ייתכן ולא תצטרכו את כל הכמות) מוסיפים גם את התירס. לשים עם היד עד קבלת תערובת נוחה ליצירת כדורים.
יוצרים כדורים בגודל פינג פונג קטן ומצפים בפירורי לחם. מקררים מעט. אופים כ 20-30 דקות בתנור שחומם מראש
ל 180 מעלות. אפשר להגיש כך (צבעם של הכדורים בהיר יחסית..) אפשר להמשיך עוד שלב כמוני ולטגן בשמן עמוק וחם
כדקה להזהבה קלה. מוצאים לנייר סופג ומנשנשים.!!
* רק חושבת אלו כדורים משגעים היו יוצאים לי אם רק היתה לי כרובית או סלרי... כך שהרגישו חופשי להמיר את
"פירה" תפוחי האדמה בכל סוג של ירק ותופתעו מהתוצאה:)
7 תגובות:
היי, רציתי לדעת כמה כדורים יצאו לך לפי הכמויות האלה וגם אם אפשר לוותר על השום כך שזה יתאים לילדים?
הי אנונימית!! יוצאים כ 20 כדורים (תלוי בגודל כמובן) אפשר בהחלט לוותר על השום חשוב לדעת שמכיוון שהוא מבושל עם השמן על אש נמוכה, כל העוקץ נעלם ונותר ארומה מתקתקה משגעת. הבנות שלי טורפות את זה! וגם אני :)
היי,
רציתי לדעת מתי צריך לטגן את הכדורים,
לפני ששמת לתנור אלא אחרי שהם היו כמה זמן בתנור?
הי שרה, חג שמח!! ראשית אופים את הכדורים כחצי שעה ואחכ מטגנים אותם כדקה מכל צד לקבלת צבע שחום. בהצלחה!
יואו, זה נראה פצצה!!!
1 ק"ג מלח??!!? אולי זו טעות??? ועוד שאלה- אם אני רוצה רק אפייה אפשרי? בלי לטגן
הי נופר, נעים מאוד :) את לא טועה.. 1 המלח הגס מיועד לספוח אתת כל הנוזלים מתפוחי האדמה. זו טכניקה נהדרת לאפיית ירקות קשים כמו בטטה, סלק וכו. פשוט מניחים את הירק על מצע המלח ואופים כשעה לריכוך. את יכולה כמובן לשמור את המלח בקופסא לשימוש עתידי דומה.. ולשאלתך השניה, בוודאי. בהצלחה!!
הוסף רשומת תגובה