6 בספטמבר 2015

טארטלט פטיסייר קוקוס ופירות טריים

 
הימים, ימי אלול.
 
זמן של התחדשות בכל כך הרבה מובנים שגורמים לי להתכנס בעיקר על מנת להתפקס ולהתחדד.
 
אני יודעת שאני המחליטה, ואני המנווטת. אני מודעת שאני הדוחפת ואני הלוחצת.וכן, גם מוצפת.
 
 שלראשונה הצעדתי את בתי בכורתי בשביל בית הספר. הבטתי בה כמה גדלה וליבי החסיר פעימה. 
 
 
 
 
שהעסק שהרמתי בעשר אצבעותיי ובזיעה מרובה, מציין עוד נקודה בדרך כשעבר בהצלחה תהליך כשרות
כן עכשיו אני כשרה גם רשמית !
 
 
מילים שיצקתי לתוך דפים. הרבה דפים!! מבשילים לתוכנית מדויקת
כמו מתכון טוב שקול בגרמים. לא על יד. לא בערך. 
 
 

 אני מוצפת.
 
וכשמארזי החג שלי מתקבלים בכל כך אהבה, אני יודעת שזכיתי. זכיתי לאפות!
 
 
צועדת לשבוע אינטנסיבי, בו אייצר ואשלח לראשוני הלקוחות החרוצים שכבר הזמינו להם סלסלה בדבש
ולכל מי שנזכר רק עכשיו, ניתן להזמין עד יום חמישי בטל: 052-8574141
 
ואתכם עוקביי, אני לא מזניחה! קינוח החג שלי, על השולחן!
 
לפטסייר קוקוס:
 
100 גר סוכר
300 מל קרם קוקוס
כפית משחת וניל או גרגירים ממקל וניל
3 חלמונים
25 ג קורנפלור
 
100 מל שמנת מוקצפת מראש 80% - למרקם מוס אורירי
 
מביאים לרתיחה קרם קוקוס ומשחת וניל
בנפרד טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד קבלת מסה בהירה. מוסיפים קורנפלור.
מבצעים השוואת טמפרטורות ע"י שילוב הדרגתי של הקרם החם לתוך תערובת החלמונים וטריפה נמרצת תוך כדי תהליך
שוטפים היטב את הסיר משאריות וניל ומסננים את התערובת לתוך הסיר
מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד הסמכה ובעבוע קל - לפחות 3 בועות גדולות שניראות לעין
מעבירים לקערה ומכסים את שטח הפנים (צמוד צמוד לקרם) בעזרת ניילון נצמד. מצננים היטב לפחות 3 שעות.
 
מוציאים מקירור ומערבבים קלות. משלבים בהדרגה ובכמה נגלות את השמנת (המוקצפת מראש, זוכרים?!) עד קבלת קרם הומוגני. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק מס 8.
 
 
לטארט:
 
1 חב' עלי פילו מופשרים - לילה מראש במקרר
100 ג סוכר לפיזור
50-80 ג שמן קוקוס מומס/שמן זית
 
פורסים דף פילו על משטח עבודה, מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר על כל שטח הפנים של הדף
חוזרים על הפעולה עם עוד 4 דפים. נפטרים משוליי הבצק (שלרוב אינם אסתטים) וחותכים בעזרת גלגלת פיצה למרובעים
בגודל 4X4. יוצרים עוד 2 סטים של חמישה דפים באותו אופן.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים במרווחים קטנים. מכסים בנייר אפיה נוסף ומניחים מעל
תבנית אפיה נוספת. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 10 ד עד השחמה. מצננים.
 
 
לקישוט:
 
פירות טריים מרוחים בשכבה דקה של נפאז - זיגוג ניטרלי המעניק ברק ועסיסיות או לחילופין מעט ריבת משמשים או כל ריבה אחרת מהולה במעט מים.
 
הרכבה:
 
מזלפים ארבע טיפות על שליש מהריבועים. מניחים שכבת פילו ומעליה מזלפים שוב ארבע טיפות.
מניחים מעל שכבת פילו אחרונה מאובקת באבקת סוכר ומקשטים בפירות.
 
 
שנה טובה יקיריי !!
 

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

מה הכוונה בהקצפת השמנת מראש?

ליהי עראסי אמר/ה...

הי עדי,

בדיוק כמו שזה נשמע. מקציפים את כמות השמנת הרצויה עד קבלת מרקם רך המזכיר מוס ושומרים במקרר עד לשימוש. בהצלחה!!