9 בנובמבר 2015

שוקי עוף ברוטב פלפלים וחומוס

 
מכיון שאיני נשענת על המטבח עליו גדלתי, ומעטים הם הזכרונות החקוקים  אצלי על תבשיל כזה או אחר, הגעתי למטבח כמעין טבולה ראסה.
לאחר לימוד יסודות באופן עצמי, יכולתי לבחור להתמקצע למשל באוכל מפונפן. יכולתי לנתב עצמי למסעדות בעלות שם. בטוח שהייתי מצליחה.
אבל איכשהו, המשיכה הטבעית אצלי היתה לבית. מין רצון לבנות תאי זכרון חדשים במקום אלו הריקים או העמוסים מידי.
אני זוכרת כמה אהבתי לאכול בבתים של אחרים. איפה שתמיד היה סיר על הגז. חם. בוכארי, עירקי, תמני או מרוקאי ממש לא שינה. זה היה טעים. שאתה אוכל יותר ממה שצריך.
הן, הסבתות שלנו, בישלו מהלב, ביד בוטחת וממקום מאוד פרקטי. נטולות פעלולים, חומרי גלם יקרים או סירים ממותגים.

היום אני עובדת בייצור זכרונות לבנות שלי. שטעם העוגה או החלה או הקציצה של אמא יצרב אצלן לעד, כך אני מקווה.
  
 
 
 
`









8 שוקי עוף, עם עצם קטומה
3 פלפלים אדומים פרוסים + 1 חריף אם רוצים רוטב פיקנטי
1 בצל אדום גדול פרוס לשישיות
4-6 שיני שום - תלוי כמה אוהבים
1 כרישה - החלק הלבן פרוס
2 כוסות חומוס סנפרוסט
1 כוס ציר עוף/ירקות/מים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1  כף גרגירי כוסברה כתושים
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
1/4 צרור כוסברה, קצוץ דק
מעט שמן זית לטיגון


מכינים את רוטב הפלפלים כך:
מחממים תנור ל 200 מעלות וצולים יחד פלפלים, בצל, כרישה, שום מתובלים בשמן זית, מלח, פלפל ועלי דפנה כ 15 דקות
מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית.

לעוף:
שוטפים את שוקי העוף ומייבשים. מתבלים בזרעי כוסברה, פלפל שחור גרוס ומלח גס ומטגנים להשחמה בסיר סוטאז' (שטוח)
מעבירים את מחית הפלפלים לסיר יחד עם הנוזלים (ציר/מים) והחומוס. מתבלים בפפריקה, מלח, ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ 40 דקות. מפזרים את עלעלי הכוסברה ומגישים על פירה/אורז/קוסקוס/ לחם טרי ומתענגים :-)

4 תגובות:

בא לכם להשאיר תגובה?