14 בנובמבר 2017

סוג של בראוניז



אלו הם הבראוניז של מקסין

אנחנו לא מכירות, רק חולקות חברה משותפת וכל מה שאני יודעת עליה זה שהיא אמריקאית ושהיא קוראת להם בראוניז.
קיבלתי את המתכון הזה בפסח האחרון ומאז אני סוחבת אותו איתי כבר כמה חודשים לכל מקום,
כי הוא באמת הכי פשוט שיש והתוצאה נימוחה ומפנקת וכבונוס, גם נטולת גלוטן !
אני קוראת לו סוג של בראוניז זה כי יש בו תוספת של אבקת אפיה שבדרך כלל לא נוכחת במתכוני בראוניז
שמעניקה להם אוריריות נעימה שמזכירה עוגות שוקולד.
בקיצור סוג של ..

הרבה שינויים עוברים עלי בתקופה האחרונה, בעיקר כאלה שעושים לי טוב. מרגש לגלות שהריסטרט שעשיתי היה בדיוק מה שהייתי צריכה וכי מותקנות עלי עכשיו אפליקציות ניווט דרך חיים מעולות.

פנה פניית פרסה ל "לחיות לפי הטבע"


בשבוע שעבר מלאו 4 שנים לתחילת תהליך שחרור השליטה מחיי
כמובן שהמקצבים היו שונים ומשתנים
הייתי ממש צריכה ללמוד איך מתנהגים לא בשליטה
זה נחמד שאומרים לך מהצד - "תשחררי" ו "הכל יהיה בסדר"
אבל רק חולות שליטה כמו שהייתי אני יזדהו איתי  ויודו כמה קשה לשחרר תפיסה, מחשבה, הרגל מסוים
והקושי בשליטה הוא שיש לה שני צדדים ובכל אחד מהם את חוטפת נוק אאוט
אם את בשליטה - את עובדת קשה על מנת להחזיק את הסיטואציה ששום דבר לא יסטה ימין או שמאל
ואז - אם בכל אופן נשמטה השליטה מידיך כי מה לעשות, לא כל דבר נתון לשליטתנו.. (רשת האינטרנט הביתית שנפלה, הפסקה חשמל כפויה או סתם טיול שתכננת לפרטי פרטים ואז גילית שהרצונות שלך ושל השותפים שלך לטיול שונים)
זה פשוט נורא. הייתי מרגישה נטולת חיות, עצובה, במצב רוח זיפט - בקיצור נדפקתי פעמיים

פשוט לחיות פשוט


התחלתי לתרגל חיים לפי הטבע בצעדים קטנים
קודם כל הורדתי הילוך בצורה דרמטית בכל מה שקשור לעבודה, צריכה ובכלל עינייני כסף
החלטתי להקדיש את הזמן שלי בלעבוד בבית שלי - לבשל יותר , לטפח גינה, לתכנן טיולים
לישון את מכסת השעות שהגוף שלי זקוק לה, לקרא, לשמוע מוזיקה והרבה
הפכתי להיות פחות עסוקה או לחוצה, פחות מרוטה, יותר מפוקסת וחיונית
זה היה לי ממש נעים.
ואם קרה שבלי לשים לב חזרתי להרגלים הישנים שלי והכנסתי את עצמי ללחץ מיותר
מיד הרגשתי שזזתי מהרצף החדש שאני עובדת עליו והתזוזה הזו היתה כל כך קשה שמהר מאוד חיפשתי את השקט חזרה

הפכתי לחשובה בעיניי


את השיפוט, הנוקשות והביקורת העצמית הצולבת שהפעלתי כלפיי במשך שנים הפכתי לשיח רך ומכיל.
פתאום קלטתי שאני מתייחסת לעצמי באופן שלא הייתי מעיזה להתייחס לבנות שלי
אז הפעלתי את המנגנון "אמא" גם מולי, מה יש, לא מגיע לי?
התחלתי לשים לב לכל מילה שנאמרת לי ומיד שמתי אותה בקונטקסט והמקום המתאים לה 
בפתאום קלטתי שאני מצליחה להבין את הצד השני גם אם הוא נגדי
מצליחה לקרא את התמונה, בלי כעס
בלי לקחת ללב, בלי פגיעות
בום ! 90% פחות מריבות
פתאום נוצר בתוכי מקום גם לאחרים. נעשתי קלה.

פחות מקובעת, יותר מתפתחת


משם, להמיר את מוצרי הקוסמטיקה שלי למשל, שאני צורכת במשך שנים במוצרים אורגניים ושמנים טבעיים שעלו לי רבע מחיר. היה די קל, העור שלי התחיל להגיב !!

ומשם קיבלתי החלטה לנסות לוותר על צבע בשיער - להמשיך לצבוע ולנסות להבריא אותו פשוט התנגש
מעבר לכך שכל האקט של לצבוע והמרוץ סביב השעון כל פעם שהשורשים הלבנים שלי ביצבצו היה סבל עבורי..
זה ממש היה ללכת נגד הטבע.

4 חודשים לאחר מכן ניגשתי לספר שלי (לא העזתי קודם כי פחדתי להגיע אליו ולגלות ששכחתי את עמוד השדרה שלי בבית...:-) שורש עם פזם ידעתי יהיה יותר קשה לשבור - וכך היה
יצאתי מהמספרה 20 ד אחרי שנכנסתי אליה והותרתי שורה של נשים בטווח גילאים נדיב ממתינות לשטוף את הצבע מהראש ונשבעת לכם שהרגשתי מבטים מבולבלים/מעט מקנאים ובעיקר משתאים שאשכרה יצאתי מהמספרה עם תספורת מגניבה ומלאה בשיער לבן - כן, יש משהו עוצמתי בלשחרר שליטה ובמקביל לקחת עליה בעלות במקומות מדויקים לנו

משינוי פיזי לשינויי מנטאלי


מארי קונדו - כוהנת הסדר השתלטה על חיי ובמידה רבה הזרימה בי דם חדש
קראתי את הספר שלה בכמה שעות אחרי שראיתי את הסרטון המצוין שצילמה הסטייליסטית והיוטיוברית המגניבה
טל רוזונוביץ הלוי על איך משיגים בית מסודר שיש בו רק חפצים שמחים והתמכרתי.
הדברים שאני צורכת אלו הדברים שאני ממש זקוקה להם ולא גרם מיותר
אלו דברים שממש משמחים אותי - כמו המתכון הפשוט הזה של מקסין
פעולות שמרגיעות אותי
שממש מלהיבות אותי ועושות לי ברק בעיניים וזה מתייחס לתוכן, חפצים, בגדים וקשרים
למדתי להשאיר זמן לעצמי - פשוט להיות כל מה שבא לי להיות

ומה עושים עם כסף שאלו אותי לא מזמן..


כשצורכים פחות צריכים פחות
מבינים שכסף הוא אמצעי נהדר אבל לא קונה חופש, כי חופש נמצא בראש
לעבוד מסביב לשעון ולשלם לשירותי אאוטסורסינג שיתחזקו לי את הבית והמשפחה זה לא חופש בעיניי, זה מלכוד. 
זה קורה לאט אבל קורה.
עם כל יום שעובר אני מרגישה הרבה יותר שייכת לחלק הזה של חיי
מאשר ל 32 שנות חיי הקודמות והסוערות.

כמו גולם שגילה שהוא פרפר אני מתרגשת מהשינויים האלה,
אני מין סוג של אישה ילדה כזאתי.






המתכון של מקסין מתאים לתבנית אלומניום 17/23


200 ג שוקולד
200 ג חמאה

4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום דמררה - במתכון המקורי מופיע כוס ורבע סוכר. בפעם הראשונה שאפיתי אותם פיספסתי ושמתי רק רבע כוס. יצא ממש אחלה ולא מתוק. אחרי שעליתי על ה"טעות" שלי החלטתי להתפשר על חצי כוס. לגמרי לפנק :-)
4 כפות קמח מצות
2 כפות קמח תפוח אדמה
1 כפית אבקת אפיה

חופן פקאנים קצוצים לפיזור - רק אם רוצים- טעים ביותר


איך עושים?

- ממיסים יחד חמאה ושוקולד
- טורפים ביצים וסוכר יחד בקערה במשך 2 דקות
- שופכים לתוך הקערה את תערובת השוקולד
- מוסיפים חומרים יבשים ומערבבים לאיחוד. אם רוצים מפזרים פקאנים או אגוזים אחרים לבחירה
- אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 15 דקות
- מצננים ופורסים למנות




מוזמנים לכתוב לי ל  li291081@gmail.com

שלכם, ליהי

2 תגובות:

מורן אמר/ה...

מכירה את זה שלא פגשת מישהו המון זמן,הוא נראה אותו דבר ובכל זאת שונה? אז ככה! איזה כיף שחזרת לכתוב.אני כל כך נהנית מהפוסטים האחרונים שלך, השינוי שלך מורגש בכתיבה.

ליהי עראסי אמר/ה...

איזו תגובה משמחת מורן, נראה לי ששמת את האצבע בדיוק על המהות - אותו דבר אבל שונה. תודה רבה !!