צילום: שרית גופן |
שבוע שעבר נענתי לאתגר 30 יום פליאו.
העובדה היחידה שהדליקה אותי באתגר הזה היא שתזונה זו מבוססת על מזון הכי קרוב לטבע ובצורתו המקורית משמע - לא מעובד ולא תעשייתי - וזה אומר שקמח, סוכר ושמנים צמחיים הם אאוט ובשר, דגים, ביצים וירקות פירות הם אין
יומיים הסתובבתי בבית בקריז של סוכר, בעיקר בשעות אחר הצהריים בהם אני נדרשת לתפקד ב 100%
סוללה בואכה חוגים/ימיהולדת/ספרייה/כל פעילות שתהיה בלו"ז של הבנות...
איכשהו שמרתי על אופטימיות כשארזנו מזוודות לקראת סוף השבוע בירושלים, בדקתי וחקרתי כל מסעדה שרצינו לבקר ובחנתי את התפריט כדי לראות שאני יכולה להסתדר אבל בשניה שכף רגלי דרכה בבית הקפה הראשון בבית זית הלך האתגר
שלושה ימים של שכרון חושים מתוק ועטוף בפחמימות ריחניות מתוקות ושמנמנות חגגתי
בין לבין שוטטנו בסימטאות של עין כרם - מהמם ברמות !
עצרנו בעמק הצבאים - מקום חינמי חמוד לילדים
פשפשתי בשתי חנויות יד שניה שזה אחת האהבות שלי בחיים - המציאון שהיתה שוס לא נורמלי. חנות מוקפדת ומסודרת שמייצרת חווית קניה כל כך שונה מחנויות יד שניה שביקרתי בעבר. קניתי משם אפודה חצאית וסוודר לתמרה, חגורה לערן ווסט בשבילי ב 80 ₪
החנות השניה ממוקמת ממול למציאון ונקראת הבוידם - פחות טובה מהמציאון ברמת הסדר והארגון אבל גם בא יש מלאן פריטים שווים
טיילנו בממילא וטיפסנו למגדל דוד ומשם לעיר העתיקה - פחות עניין את הבנות..
הגענו כמובן גם לשוק ובשאיפה לאכול באישטבח אבל שניה לפני שפינו לנו שולחן החלטנו לוותר - היינו הזוג היחיד עם ילדים וזה לא התאים
היינו גם במתחם התנה הראשונה - מקום נחמד סה"כ
המקום היחיד שהיה קצת אכזבה היה בית הנסן והמסעדה של הדיי עפאיים :-/
והקפה שבבית זית שהיה חמוד ולא יותר
והקפה שבבית זית שהיה חמוד ולא יותר
כמו בכל טיול משפחתי היו פעמים של התנגשות רצונות. דברים שאני רציתי לעשות או לראות שממש לא עניינו את הבנות. והיה רגע שנמאס לערן. אז וויתרתי על חלק והם וויתרו גם ורשמתי לפניי שירושלים לא כל כך מעניינת לילדים אז בפעם הבאה זה יהיה רק אני והמאמי שלי.
ועכשיו כשחזרנו, ממש לא בא לי על פליאו. זו חלום לצרוך אוכל לא מעובד. טוב שיש על מה לחלום..
חלת בריוש ריקוטה פטל - שתי חלות
500 גר
קמח שמרים
50 גר
סוכר
5 ביצים
50 ג חלב
10 ג מלח
200 חמאה
רכה
איך עושים?
בקערת
מיקסר עם וו לישה מניחים הקמח, סוכר, ביצים וחלב ולשים עד שמתגבש גוש בצק.
מוסיפים
מלח ולשים כ 6 דקות. מחליפים ל וו גיטרה ומטמיעים את החמאה בהדרגה.עם סיום הטמעת החמאה, מגבירים את מהירות הלישה למקסימום ולשים עד שהבצק מתנתק
מדפנות
ובסיס הקערה. מוציאים למשטח עבודה, יוצרים כדור ומניחים בקופסא מקומחת קלות.
מתפיחים
כחצי שעה בטמפ חדר ומעבירים למקרר להתפחת לילה. מילוי ריקוטה פטל - מילוי מעולה גם לגביניות
250 גר ריקוטה אורדה
60 ג אבקת
סוכר
¼ כפית
משחת וניל
קליפה
מגוררת מחצי לימון
30 ג
קורנפלור
50 ג
חמאה מומסת וקרה
300 ג
פטל אדום
100 ג
סוכר
50 ג מים
קליפה
מגוררת מחצי לימון
מבשלים יחד את כל המרכיבים. מצננים.
לשטרויזל
120 ג
קמח
2 ג אבקת
אפיה
55 ג
סוכר דמררה
100 ג
חמאה קרה
1 כף
גדושה זרעי כוסברה כתושים
מעבדים
את כל המרכיבים יחד במעבד מזון. מוציאים לתבנית שטוחה ושומרים בהקפאה עד השימוש.
מערבבים
את הגבינה לבד ומוסיפים קורנפלור, אבקת סוכר , חמאה מומסת וזסט לימון.
שומרים
בקירור.
עיצוב ואפייה
מוציאים
את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל 2 .
כל חלק
מחלקים ל 2 ומרדדים למלבן. מורחים ממלית הריקוטה ומפזרים פטל. יוצרים גלילה.
קולעים
בורג משני הגלילות ומניחים בתבנית. מורחים באג ווש ומתפיחים עד הכפלת הנפח מכוסה.
מפזרים
שטרויזל ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 35 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה