25 בינואר 2018

עוגת השיש המופלאה של עלמה




כל ילד צריך להיות מסוגל להעניק משהו מעצמו לאחרים
סוג של מחשבה. עזרה במשהו . מילה מעודדת
רגע של אמונה בעצמו שדבר קטן שלו יהיה בעל משמעות למישהו
אני חושבת שזה חלק מהגדרת הזהות שלנו - להיות בן של, חבר של, אח של
עצם ההתקשרות הזו עם אחרים מגדירה את התפיסה שלנו את ונותנת אישור

זה פגש אותי בשבוע שעבר
עלמה אפתה לי עוגה בזמן ששכבתי חולה על הספה
היא לקחה את המתכון שלנו לעוגת שוקולד ושינתה אותו מעט
ככה, היא מהמטבח ואני מהספה, בלי משקל ובלי הכנה

הכתבה של עינת נתן שפורסמה השבוע במאקו שמה לי זרקור
על היכולת הזו של עלמה להבין מתי אני נגמרת
בשבועיים האחרונים נגמרתי משפעת קשה
והיא ראתה את זה והבינה, והחליטה להחיות אותי
היא חשבה עלי וחשבה שיהיה לי נעים להעביר את טעם האנטיביוטיקה בעוגה שלה.
תמרה למשל כתבה לי מכתב וסידרה לי את שידת האיפור. זו היתה הדרך שלה לראות אותי בחולי שלי

המחוות הקטנות האלה ממש גדולות עבורי
זה מן אישור קטן לערכים שאנחנו מקנים להם, ערן ואני
זה לא משהו שאני חושבת עליו ביומיום - לתת בשביל לקבל
בסימביוזה מושלמת זה הגיע ברגע שהכי הייתי צריכה

זה גרם לי לחשוב על כל אותם קשרים או אפילו רגעים שאנחנו לא מצליחים להנגיש את עצמנו לאחרים.
דווקא ברגעים שאנחנו צריכים הכי הרבה חיזוקים אנחנו נסגרים. נאטמים. מרחיקים
אלו היו חיי עד לא מזמן. אני ממש מצליחה לראות איך זזתי משם ובמקום לצאת לעבודות תחזוקת חומת ההגנות שלי,
אני סוללת כביש שמאפשר גישה נוחה ומזמינה אלי.
זו לא רק צורת תקשורת טובה. זאת אמונה שהצד השני רוצה בטובתי ושיש ביכולתו להרים אותי.

אמונה.

אמונה באחר. אמונה ביקום. אמונה במערכת החיים הזו.

אמונה בי.

זה עדיין חדש עבורי. מרפרף על השפתיים. מודד אותי.

אני כבר מתחילה להאמין בי.


ואתם? האם אתם נגישים לאחרים? חשבתם פעם האם לילד שלכם קל להגיע אליכם? בשבילו? בשבילכם?

לאפשר לזה להתקיים  יהיה להאיר באור גדול את החוזקות שלו ויטע בו את האמונה והמסוגלות  לתת מעצמו
לאחרים ובימינו איך לומר, זה ממש הרבה.

עוגת השיש המופלאה של עלמה

 


חומרים לתבנית בקוטר 24

90 מ"ל מים
1/2 כוס סוכר  חום דמררה
200 גר' חמאה בטמפ' חדר - עלמה ריככה מעט במיקרו
4 ביצים מידה M מופרדות
כוס וחצי קמח תופח
1/2 כוס סוכר (להקציף עם החלבונים)
100 ג' שוקולד חלב מומס
50 ג' שוקולד מריר מומס


איך מכינים?

- מביאים לרתיחה קלה מים וסוכר. מכבים את האש ומוסיפים קוביות חמאה. מערבבים לאיחוד.
- מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב
- מוסיפים קמח ומערבבים לאיחוד
- מקציפים חלבונים על מהירות גבוהה במיקסר ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר עד קבלת קצף יציב
- ממיסים שוקולדים במיקרו
- בעזרת מטרפה מאחדים בין שתי התערובות עד שאין גושי חלבון
- מוסיפים את השוקולדים המומסים ומערבבים באופן חלקי לקבלת מראה שיש
- אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

אפשרויות נוספות:

- לאבק באבקת סוכר לאחר צינון
- להמיס יחד 120 מל שמנת מתוקה 38%+120 שוקולד מריר ולערבב לגאנש ולצקת על העוגה
- לוותר על השוקולדים ולהוסיף רבע כוס סוכר בשלב הראשון ביחד עם המים ולתבל במקום בתמצית/ משחת וניל ואז אפשר לחצות את העוגה באמצע ולמרוח קרם ותותים



חוץ מעוגה היא גם ציירה אותי מתמונה ישנה שמצאה. השיער שלי ארוך והזרועות שלי פרוסות לצדדיים ואני עומדת יציב.
היא כתבה " לאמא המקסימה שלי, באהבה ענקית עלמה"
וזה נפלא בעיניי שככה אני בעיניים שלה.

סופשבוע נפלא

ליהי