12 במאי 2013

קיש צבעוני, בתיאבון מותק!



הנחת היסוד אומרת שקיש זה אוכל של בנות, ואני אומרת, יופי!

מאכל אחד , סופר ורסטילי ומלא שיק. מאוד מפנק ואם זאת לא מחייב. 
מתאים לי להשאיר אותו שלנו, הבנות, רק שלא יבואו כל דוברי רעתו ב"מאני טיים"
בדיוק כשהוא יוצא מהתנור, שחום, עסיסי ויפה ויבקשו לטורפו. לזה אני לא מסכימה.
ולכן אני מוכנה לזרום עם הקלישאה, קיש הוא של בנות!

אז יקירותיי, הרשו לי לפנק אתכם במיוחד לפני שבועות במתכון הורס לקיש צבעוני!!!!
הבצק הוא פרי אינספור ניסיונות במטבח עד שסוף סוף "נגעתי באור".
המלית נתונה לשינויים בהתאם למצב הרוח ומדף הירקות במקרר. ברגע שהבצק טוב,
נשאר רק לשחק. שנתחיל?



 


לבצק - תבנית 26

כוס וחצי קמח מנופה
150 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס מים קרים
1/2 כפית מלח


למלית

1 גמבה אדומה
1 חציל בינוני מבריק ויפיוף
1 בצל סגול
1 בטטה
2-3 שיני שום פרוסות
כמה גבעולי תימין
מעט שמן זית
פלפל + מלח לפי הטעם
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
50 ג' גבינת פרמזן מגוררת
150 גר' גבינת פטה. הכי אהובות עלי הגבינות של משק צוריאל.
10 עגבניות שרי חצויות
מעט עלי בזיליקום

הבצק:
מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והמחאה עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את המלח והמים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר פירורים גדולים. מוציאים את הבצק למשטח עבודה
ולשים באופן מינימאלי עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה במקרר.

מרדדים את הבצק ומהדקים לתבנית מתאימה לטארט/קיש, מצמידים טוב טוב לדפנות ובזווית המחברת
בין התחתית לדפנות. מחוררים בעזרת מזלג את שטח פני הבצק ומקפיאים עד לשימוש.

מחממים תנור ל 180 מעלות.
אופים את הבצק אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
הסבר על אפייה עיוורת אפשר לקחת מכאן

המלית:
מכינים אנטיפסטי מקוביות החציל, בטטה, בצל, והגמבה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ותימין ואופים 15-20 ד'
להשחמה חלקית.

הרכבה ואפייה:
מסדרים את ירקות האנטיפסטי על הבצק, האפוי חלקית.
מערבבים בקערה שמנת מתוקה, ביצים וגבינת פרמז'ן ושופכים בזהירות לתוך התבנית.
מסדרים מעל חצאי עגבניות שרי , בזיליקום וקוביות גבינת פטה ואופים 30 ד' עד שהמלית יציבה.
מגישים חם או בטמפ' החדר.

 
 
 
 
כלי הקרמיקה המושלמים הם פרי ידיה של איריס ורשבסקי, בעלת המותג יד אומן
 אמנית בחסד, יוצרת בנשמה וחברה אהובה!
 ניתן להתרשם מעבודותיה בדף הפייסבוק שלה כאן
 
 
 
חג שבועות שמח, בנות!
 

2 comments:

  1. נראה מצויין, תודה!

    השבמחק
  2. תודה על המתכון הנפלא, הקיש יצא מדהים וקצר המון מחמאות

    השבמחק

בא לכם להשאיר תגובה?