9 במאי 2013

עוגת גבינה אפויה




קלאסיקה זו קלאסיקה!

 
 

אם יש משהו שיכול לבטא הכי טוב את אהבתי למטבח, עוגות גבינה לוקחות בענק וללא עוררין.
כאילו שאם היינו מניחים על כף אחת את כל העוגות בעולם, ובכף השניה רק (!!!!) עוגות גבינה
יש סיכוי יותר מסביר שהמאזניים ייטו לכיוון עוגות הגבינה. זה משהו עוגות גבינה. חלקן מקושטות,
מוקצפות, עם פירות או מלמלות, ויש את  זו.  היא באה בנטורל ומוכיחה ש  Less is more  זה אכן נכון!
 
המתכון הזה הולך איתי כבר שנים! עוגת סבתות אני קוראת לה. רק הסבתות ידעו להוציא לנו
במומחיות רבה עוגה כזו גבוהה ומרשימה. ביד בוטחת, בלי מיקסר ושאר עזרים, פשוט בחשו לנו
 עוגה נפלאה. כשזה מגיע לקלאסיקה, לא מחליפה אותו בשום מתכון אחר בעולם.
עוגת גבינה אפויה - זה זה!
שימו לב - במתכון אין קמח מה שאומר שהעוגה יכולה להתאים לנמנעים מגלוטן או לפסח.
מעבר למתכון ההורס, שמחה לחלוק אתכם טיפים חשובים להצלחת העוגה, תאמינו לי, אין חכם כבעל ניסיון :)




1. עוגות גבינה אופים ללא טורבו. אתם לא רוצים עוגה יבשה ודחוסה, נכון?
2. פותחים את דלת התנור כל 15-20 דקות, מוציאים את העוגה מהתנור (כן כן לא קורה לה כלום..)
    מעבירים סכין חדה מסביב לדפנות למניעת הדבקות ומשחררים אדים על הדרך.
3. מסננים היטב את הגבינה לפני שמשלבים אותה במסה. רצוי אפילו לילה קודם.
    כי מה שקורה זה שבהרבה מתכונים מופיע 750 ג גבינה שבעצם לאחר סינון היא פחות הנוזלים
    ואם לא נסננן נוסיף למסה שלנו כמות נוזלים מיותרת שתייצר לנו בקע מכוער במרכז העוגה.
   (האדים חייבים להתאדות איך שהוא, לא?) לאחר הסינון שוקלים את הגבינה שוב ומוסיפים את
    הכמות החסרה עם סינון קליל.
4. שמים כלי עם מים בתחתית התנור לצורך יצירת אדים. אני שופכת מים לתבנית התנור ובתוכה
    שמה את התבנית.
5. טיפ אחרון - לא ניסיתי אבל שמעתי שמאוד עוזר לשמור על דפנות בהירות - מרטיבים עיתון וכורכים
    סביב דפנות העוגה וקושרים עם חוט ראפיה או חוט אחר שיכול להכנס לתנור.
    עד היום לא עשיתי זאת ועדיין היא יוצאת כמו מלכה, לבנה, תפוחה ויפה.

 
 

התחתית הינה בצק פריך ומתכון ממכר תוכלו לקחת מהפוסט הזה

למילוי
800 ג' גבינה לבנה 9%
300 ג' שמנת חמוצה
100 ג' (כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
6 ביצים מופרדות
250 ג'  (1+1/4 כוסות) סוכר
גרידה מלימון אחד או 1 כפית תמצית וניל איכותית למי שלא אוהב את השילוב של גבינה ולימון


מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים היטב את התבנית ואופים את התחתית אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
מוצאים את המשקולת ואופים עוד 10 דקות עד השחמה קלה.
(אפייה עיוורת - מכסים את שטח הפנים של הבצק בנייר כסף ועליו משקולת לדוגמת קיטניות
(חומוס, שעועית ועוד) לי יש קופסא של תערובת קטניות רק בשביל האפייה העיוורת. פעם בשנה 
לפני פסח אני מתפטרת ממנה ומכינה חדשה לשנה הבאה.)
מעלים טמפ' ל 240 מעלות ושמים תבנית עם מים בתנור.
שמים בקערה גבינה, שמנת, 200 ג' מהסוכר, החלמונים, קורנפלור וגרידת הלימון/תמצית הוניל
ומערבבים למרקם חלק.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים ואת יתרת הסוכר. תחילה מקציפים עם כף סוכר ואחרי שנוצרות
מעין בועות סבון מוסיפים את השאר. מקציפים כ 10 דקות עד קבלת קצץ יציב ומבריק.
מקפלים את הקצף בהדרגה לתערובת הגבינה, מוזגים לתוך התבנית, מעל הבצק האפוי ואופים 15
דקות בחום גבוה עד שפני העוגה שחומים.
מוציאים את העוגה, מעבירים סכין סביב הדפנות על מנת למנוע הדבקות ומנמיכים
טמפ' ל 140 מעלות, רק כשהחום ירד מחזירים לתנור לעוד שעה. היא אמורה לצאת גבוהה ותפוחה
וקיסם שינעץ למרכזה יצא יבש לחלוטין. מצננים ורצוי לקרר לפני ההגשה. זורים אבקת סוכר ומגישים.

או מתפרעים ומלבישים אותה חגיגי:)

 

 
 
עוגה שהיא טנא ביכורים!

 






.


 

12 תגובות:

רחלי גזית אמר/ה...

איזה כיף של מתכון! גם עוגה יפיפיה וגם טיפים חשובים!
ומסכימה איתך לחלוטין לגבי אהבה לעוגות גבינה. 7 רמות מעל כל עוגה אחרת :-)

ליהי עראסי אמר/ה...

תודה רחלי יקירה, כיף שמוע! מאחלת חג ביכורים שמח!

Unknown אמר/ה...

יצא מדהים!!!

Unknown אמר/ה...

יצא מדהים!!! מהממת אחת :)

ליהי עראסי אמר/ה...

תודה אחותי, חג שמח!

Mira's place אמר/ה...

אני איתך עם עניין עוגות הגבינה! זו העוגה שאני הכי אוהבת בעולם!!! והעוגה שלך נראית נ ה ד ר!!

תודה על הטיפים. זו ביקור ראשון שלי אבל ממש לא אחרון :-)

מירה

ליהי עראסי אמר/ה...

מירה יקרה, תודה רבה! כיף גדול שאת כאן! חג שמח :)

אנונימי אמר/ה...

היי נראה מתכון מצוין , רציתי לשאול באיזה קוטר תבנית את משתמשת
תודה

ליהי עראסי אמר/ה...

תודה לך אנונימית:) קוטר 26. בהצלחה!

אנונימי אמר/ה...

שלום רב,
1. האם יש מתכון אחר לבצק פריך (רגישים לשקדים...)? או שאפשר עם ביסקוויטים וחמאה?
2. רשום "תחילה מקציפים עם כף סוכר ואחרי שנוצרות מעין בועות סבון מוסיפים את השאר" - האם הכוונה לשים בהתחלה כף סוכר עם החלבונים ואז להתחיל להקציף או להתחיל להקציף מעט ואז להוסיף את כף הסוכר הראשונה?
3. האם צריך לשים בדפנות התבנית נייר אפייה (כדי להגביה את הדפנות)?
תודה רבה, חג שמח

אנונימי אמר/ה...

שלום רב,
1. האם אפשר לקבל מתכון לבצק ללא שקדים (רגישים...) או שאפשר להשתמש בביסקוויטים וחמאה?
2. רשום "תחילה מקציפים עם כף סוכר ואחרי שנוצרות מעין בועות סבון מוסיפים את השאר". האם הכוונה להוסיף לחלבונים כף סוכר ואז להתחיל להקציף או להקציף מעט ואז להוסיף כף סוכר ראשונה ואת שאר הסוכר להוסיף בהדרגה?
3. האם צריך לרפד את דפנות התבנית בנייר אפייה (ליצור הגבהה)?
תודה רבה, חג שמח

ליהי עראסי אמר/ה...

הי!! בהחלט ניתן לוותר על השקדים ולהמיר בכמות זהה של קמח.
מתחילים הקצפה של החלבונים ומשלבים מיד כמות של כף סוכר. אחרי כמה שניות ממשיכים להוסיף את שאר הכמות בהדרגה.
עוגות גבינה רצוי לאפות בתבניות גבוהות כי למעשה, לא משנה כמה היא תעלה באפיה, היא תתישר לפי שפת התבנית - ככל דפנות יהיו גבוהות כך העוגה תתקבל גבוהה ויפה.
ולכן, כן, את בהחלט יכולה להגביה את הדפנות של התבנית שלך בעזרת נייר אפיה.
בהצלחה!!