25 ביולי 2013

עוף בגריל על קוסקוס מלא

לכל משפחה יש את העוף בגריל שלה. המנה עם הניחוח המוגדר שברגע שתריח אותה תדע שזה זה, זה של הבית.
זה המתכון שלנו. פשוט להכנה, מלא טעמים וניחוחות. אני בטוחה שתתאהבו :)




8 כרעיים מחולקים לשוק וירך. אני אוהבת לבקש מהקצב להסיר את העור, לנקות ולהוריד את העצם של השוק
4 תפוחי אדמה בינונים פרוסות לקוביות של 4 ס"מ
4 בטטות בינוניות פרוסות לקוביות של 4 ס"מ
1 סלסלת פטריות או שילוב של פטריות שמפניון ופורטבלו בתפזורת בכמות זה לסלסלה, כ 250 ג', פרוסות
6 שיני שום שלמות, קלופות
1 בצל סגול, פרוס לרצועות  או 4 בצלצלי שאלוט קלופים שלמים
1/4  כוס שמן זית
1/3-1/2 כוס סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח גס
1 כף גרגירי כוסברה, כתושים - לא לוותר, עושה את כל ההבדל!!!!

שקית קוקי לאפייה, רצוי את הגדולות ביותר שתמצאו


שמים בקערה את חלקי העוף, תפוח האדמה והבטטות, השום והבצל.
בקערה קטנה מערבבים, שמן זית, סילאן, תבלינים ומלח ושופכים לקערת העוף.
מעבירים את כל התכולה לשקית קוקי, סוגרים ומנערים היטב כדי שהמרינדה תתפזר טוב.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, שעה ורבע.
מרוכנים את תוכן השקית לקערת הגשה ומאוררים מאדים. העוף והירקות יהיו רכים, נימוחים ומאוד ארומטיים.
מגישים על קוסקוס מלא או כל תוספת ניטראלית שתבחרו.

וכי אין מצב שאני נכנסת לסוף שבוע בלי קופסת מטבוחה (על כל צרה שלא תבוא:) קבלו מתכון!



 


8-10 עגבניות בשלות, רצוי מזן תמר
6-7 שיני שום פרוסות, אפשר יותר למי שאוהב
2-4 פלפלים חריפים פרוסים לטבעות כולל הגרעינים. 2 נותנים חריפות מעודנת ו 4 זה אש!!!
4 גמבות אדומות חתוכות לקוביות בגודל אחיד
1/3 כוס שמן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח

חולטים עגבניות במים רותחים - ממלאים קערה עד כיסוי העגבניות במים רותחים או בסיר עם מים רותחים
כ 5 דקות, עד שקליפות העגבניות מתפוצצות.
שוטפים במים קרים ומקלפים את העגבניות.
פורסים את העגבניות לרבעים ומוציאים את תוכן הגרעינים (הוא ללא טעם, מלא במים ולא מוסיף לתבשילי עגבניות)
כעת נותרנו עם בשר העגבניה. חוצים לרבעים. ומניחים במסננת לסינון נוזלים.

מחממים רבע כוס שמן. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים להזהבה קלה. פרוסות השום צריכות להשאר בהירות.
מוסיפים את בשר העגבניות ומבשלים על להבה גבוהה כ 15 דקות לאידוי הנוזלים.
מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה בסיר ללא מכסה.
רבע שעה לפני סיום בישול העגבניות, מטגנים במחבת עם יתרת השמן את קוביות הגמבה וטבעות הפלפל החריף.
ברגע שהן משנות מעט צבע ונעשות מבריקות, מעבירים לסיר של המטבוחה ומערבבים.
מתבלים במלח וסוכר. אפשר להוסיף עוד מעט צ'ילי גרוס אם אוהבים.
מניחים לבישול על להבה קטנה 2-3 שעות, תוך ערבוב מפעם לפעם.

זאת המטבוחה הכי טעימה בעולם!!!!
אנחנו זוללים ממנה בסופ"ש, ובתחילת השבוע היא משמשת בעיקר כבסיס לתבשילי בשר ודגים, שקשוקה,
ממרח פיקנטי בסנדוויצי'ים ומה לא בעצם..

ואם תהיתם מה לעזאזל יכול להעביר את ריח השום מהידיים???? קבלו טיפ מושלם שקיבלתי ממורי ורבי
השף אורן גירון - שוטפים ידיים עם סבון, ומשפשפים את האצבעות עם כף נירוסטה. מסתבר שהחומר ממנו
עשויים כלי נירוסטה דוחה ריחות. בעבר ניסיתי כל דבר, אקונומיקות, לימונים, מלחים בשמים, מה לא????
אבל זה עובד וזה מדהים!!! מאז אני עם כף בכיס, ככה ליתר בטחון :)
 


בתאבון יקיריי וסופ"ש מושלם, ליהי

* כל התמונות הפוסטים בחודשים האחרונים צולמו במצלמת הסמארטפון שלי ולא עברו כל עריכה.
מקווה בקרוב לקבל את המצלמה החדשה שלי ועד אז, עמכם הסליחה!



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

בא לכם להשאיר תגובה?