27 במאי 2014

מאפה פילו פסטו וריקוטה זריז

  
שבועות בפתח! זמן לרענן מתכונים! הקלים שבקלים יכנסו לרפרטואר. אולי זה?!

כ 10 דפי עלי פילו
שמן זית להברשה
500 גר גבינת ריקוטה אורדה, ניתן למצא במעדניות שבסופרים במשקל
2 ביצים
מלח ופלפל
4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים ופרוסים לרצועות

לפסטו:
עלים מ 2 צרורות יפים של בזיליקום
50 גר צנוברים, קלויים על מחבת
3 שיני שום
רבע כוס שמן זית
50 ג' גבינת פרמזן

- במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הפסטו וטוחנים למחית
- בקערה מערבבים את הגבינה עם הביצים ומתבלים במלח ופלפל, מעבירים לשקית זילוף
- מברישים עלה פילו בשמן זית ומניחים עליו עלה נוסף ומברישים עם שומן, סה"כ חמישה עלים אחד על גבי השני.
- מורחים שכבת פסטו בחלק התחתון של העלים, מניחים רצועות פלפל אדום קלוי ומזלפים בניהם פס גבינה
- מגלגלים לרולדה הדוקה וחוזרים על הפעולה עם חמשת העלים הנותרים.
- מברישים בחמאה או שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 כ 20 דקות עד הזהבה.
- מצננים ופורסים למנות.



אין תגובות: