זו היתה ללא ספק חתיכת חוויה!!
הכל קרה די מהר ובלי יותר מידי תכנון. וכמו כל הדברים החדשים שניקרים בדרכי, אני שועטת קדימה בלי לעצור.
עפה על האתגר. מודה על ההזדמנות. באתי כמו תמיד, עם כל המטבח על הכתפיים, בזריזות בונה לעצמי סביבה מוכרת.
רק שהפעם לא הייתי לבד. לאורך כל הסאשן הוא ליווה אותי, בסבלנות ועם חיוך. אני הייתי אני והוא היה שם על מנת שגם אתם תרגישו שהייתם. קבלו הצצה לסרטון הדגמה ראשון מתוך ארוע נשים יוצרות בתחנה, שצילם בכשרון רב ערן כהן .
לבצק: יצאו לכם כ 20 לחמניות.
1/2 ק"ג קמח, מנופה
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כוס מים
שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את היבשים - קמח, סוכר ומלח ולשים כמה שניות לפיזור אחיד.
מגבירים מהירות לישה לבינונית ומוסיפים את כל השמן ואת המים לסרוגין ולשים עד קבלת כדור בצק אחיד. מרגע שהבצק נאסף לכדור, מעלים מהירות טיפונת ולשים 10 דקות עד קבלת בצק פלסטי, אחיד ונעים לעבודה.
כמובן שניתן לעשות את הבצק גם ביד. מניחים למנוחה קצרה בת 10-15 ד'.
(תרגישו חופשי להכפיל את הבצק. הלחמניות האלו נשמרות במקפיא נהדר והכי כיף בעולם להיזכר בהם ברגע של רעב.
חימום קצר במיקרו/טוסטר אובן/תנור יפריח בהם חיים ובבית ריח משגע!)
למלית בטטה:
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים דק
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ושמים במקרר עד לשימוש.
מחלקים את הבצק ל 20 יחידות. למי שיש משקל ברשותה, 40 גר ליחידה. הבצק כ"כ נוח שאין צורך לקמח משטח עבודה.
מדדים לעיגול אליפסה דק, שמים מין במלית הבטטה לאורך עלה הבצק וסוגרים למעין סגירת גיוזה. שמים את הלחמניה בתבנית על נייר אפיה כשתפר הסגירה כלפי מעלה. ממשיכים כך עם שאר הבצק.
מורחים בביצה טרופה עם מעט מלח. מפזרים תערובת שומשום לבן ושחור קלויים ואופים 40-50 ד', עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
--- לגירסה טבעונית - מוותרים על מריחת הכיסונים בביצה ואופים מיד אחרי העיצוב.
ספרו איך היה הסרטון, המתכון ובכלל..!!
בתאבון!
הכל קרה די מהר ובלי יותר מידי תכנון. וכמו כל הדברים החדשים שניקרים בדרכי, אני שועטת קדימה בלי לעצור.
עפה על האתגר. מודה על ההזדמנות. באתי כמו תמיד, עם כל המטבח על הכתפיים, בזריזות בונה לעצמי סביבה מוכרת.
רק שהפעם לא הייתי לבד. לאורך כל הסאשן הוא ליווה אותי, בסבלנות ועם חיוך. אני הייתי אני והוא היה שם על מנת שגם אתם תרגישו שהייתם. קבלו הצצה לסרטון הדגמה ראשון מתוך ארוע נשים יוצרות בתחנה, שצילם בכשרון רב ערן כהן .
לבצק: יצאו לכם כ 20 לחמניות.
1/2 ק"ג קמח, מנופה
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כוס מים
שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את היבשים - קמח, סוכר ומלח ולשים כמה שניות לפיזור אחיד.
מגבירים מהירות לישה לבינונית ומוסיפים את כל השמן ואת המים לסרוגין ולשים עד קבלת כדור בצק אחיד. מרגע שהבצק נאסף לכדור, מעלים מהירות טיפונת ולשים 10 דקות עד קבלת בצק פלסטי, אחיד ונעים לעבודה.
כמובן שניתן לעשות את הבצק גם ביד. מניחים למנוחה קצרה בת 10-15 ד'.
(תרגישו חופשי להכפיל את הבצק. הלחמניות האלו נשמרות במקפיא נהדר והכי כיף בעולם להיזכר בהם ברגע של רעב.
חימום קצר במיקרו/טוסטר אובן/תנור יפריח בהם חיים ובבית ריח משגע!)
למלית בטטה:
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים דק
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ושמים במקרר עד לשימוש.
מחלקים את הבצק ל 20 יחידות. למי שיש משקל ברשותה, 40 גר ליחידה. הבצק כ"כ נוח שאין צורך לקמח משטח עבודה.
מדדים לעיגול אליפסה דק, שמים מין במלית הבטטה לאורך עלה הבצק וסוגרים למעין סגירת גיוזה. שמים את הלחמניה בתבנית על נייר אפיה כשתפר הסגירה כלפי מעלה. ממשיכים כך עם שאר הבצק.
מורחים בביצה טרופה עם מעט מלח. מפזרים תערובת שומשום לבן ושחור קלויים ואופים 40-50 ד', עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
--- לגירסה טבעונית - מוותרים על מריחת הכיסונים בביצה ואופים מיד אחרי העיצוב.
ספרו איך היה הסרטון, המתכון ובכלל..!!
בתאבון!
11 תגובות:
מהמם, זה בדיוק מה שאני אכין לשבועות
עופרוש היפה!! שלחי תמונות של התוצאה.. חג שמח אהובה:)
איזה כיף..ממש הריר נוזל
מתי את פותחת סדנה למאפים...
נראה טעים בטירוף
...אפשר למלא במה שרוצים?
שלום לך אנונימית !! זה קורה ממש בקרוב! מציעה לך להרשם לבלוג ולקבל עדכונים חמים ישירות למייל:)
רויטל, תודה!! אפשר למלא בכל ירק שתבחרי. בהצלחה וספרי איך יצא!!
איזה יופי! הסרטון מקסים ועושה המון חשק. המאפה נראה טעים ביותר וינוסה בקרוב.. גיליתי רק עכשיו את האתר שלך ונראה לי שאני פה להישאר :)
סיוון יקרה, ברוכה הבאה:)
מהמם!!! וידאו מדהים וצילומים בסטלינג יפייפה ונראה שהמאפה טעים במיוחד.
הכנתי ויצא ממש טעים ! תודה.
כיף לשמוע אפרת, שמחה שאהבת!!
הוסף רשומת תגובה