9 ביולי 2013

רוגלאך, עוגיות שוות ובראוניז סודי אחד

וואוו, כמה זמן לא הייתי כאן.
קיץ, חופש גדול, עבודה ולימודים לא משאירים לי יותר מידי זמן, לא כמו שהייתי רוצה לפחות..
היומיום שלי עמוס (תודה לאל, אין לי תלונות) ואני מוצאת שאלמאלא הייתי אמא יכול מאוד להיות שבתקופות
כאלה האהבה הגדולה שלי לאפייה ולמטבח הייתה נדחקת לה הצידה, אבל מכיוון שיש לי שתי גוזלות + בייב
אחד שלאחרונה החליט לגלות עניין באוכל לשם שינוי, אין לי מנוס. אז אני כאן לפנק לפנק לפנק!


קבלו כמה מתכונים שווים לעוגיות. הם נמצאים אצלנו בשיגרה והם מצוינים!!!!




בראוניז חמאת בוטנים

200 ג' שוקולד מריר
200 ג' חמאה
3 ביצים בטמפ' החדר
1 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 כוס אבקת קקאו
קורט מלח

לתערובת חמאת בוטנים
100 ג' גבינת שמנת רצוי פלידלפיה
200 ג' חמאת בוטנים חלקה
רבע כוס סוכר
2 ביצים בטמפ' החדר

50 ג' בוטנים גרוסים לפיזור לפני אפייה

מחממים 170 מעלות. תבנית 25/25 או תבנית אלומניום בינונית.

ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד.
מקציפים במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית גבוהה ביצים שלמות וסוכר במשך 4 ד' לתערובת תפוחה.
מנמיכים מהירות מיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד בזירזוף איטי.
מפסיקים את פעילות המיקסר.
מנפים מעל התערובת השוקולד את הקמח וקקאו. מוסיפים מלח ומערבבים ידנית עם מרית עד קבלת תערובת
אחידה. יש להמנע מערבוב יתר. משטחים בתבנית.

טורפים ידנית בקערה את כל מרכיבי תערובת חמאת הבוטנים לתערובת חלקה. שופכים לתבנית מעל תערובת
השוקולד.יוצרים דוגמת שיש עם מזלג או שיפוד. מפזרים בוטנים ואופים כחצי שעה עד שקיסם ננעץ למרכז
יוצא לח עם פירורים. מצננים. עדיף לאכסן במקרר שעתיים לפני החיתוך. בזמן חיתוך נפטרים מהשוליים
שבדרך כלל סובלים מיובש. חותכים לריבועים ומגישים. אני מחזיקה אותם במקפיא וכל מתי שבא לי מוציאה
ריבוע ל 5 ד על השיש ומ ת ע נ ג ת.


רוגעלך

3 וחצי כוסות קמח מנופה
25 ג' שמרית או קמח אסם בתוספת שמרים במקום
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס חלב
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה + 2 חלמונים
50 ג' חמאה רכה

למלית
150 ג' חמאה רכה מאוד
1/2 כוס אבקת קקאו
3/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון

לסירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
מקל קינמון - לא חובה

שמים את כל החומרים הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה ולשים 8 דקות עד איחוד החומרים.
מוסיפים חמאה רכה ולשים עוד כ 5 דקות. מכסים את קערת המיקסר עם מגבת לחה ומתפיחים כשעה
עד הכפלת הנפח ועדיף למשך לילה. מתקבל בצק עשיר ומעט דביק. התפחת לילה תגרום לעבודה איתו
להיות יותר קלה כיון שהוא קר. אם אתם כמוני ואין לכם סבלנות לחכות מרדדים אותו על גבי נייר אפיה

בנתיים שמים את כל מרכיבי המלית במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים קלות לתערובת אחידה.

לאחר שתפח מרדדים את הבצק לעלה בגודל 48/40 ומורחים את המלית על כל שטח הבצק.
מחלקים בעזרת גלגלת את הבצק לרוחב וכל חלק ל ל 12 רצועות אורך. חוצים כל מלבן באלכסון לקבלת
שני משולשים. מגלגלים כל משולש עד קבלת רוגעלך. מניחים בתבנית  עם נייר אפייה ומתפיחים 30 ד
עד הכפלת הנפח. אופים כ 20 ד עד שהרוגעלך מוכנים.
עד סיום האפייה מכינים את הסירופ - מביאים לרתיחה מים וסוכר ומקל קינמון אם יש ומבשלים כ 10 ד
ברגע שהרוגעלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ ומצננים.

 
 
 
עוגיות טחינה ממכרות
 
1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
70 ג' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס טחינה גולמית
 
לטבילה וקישוט - תערובת של שמשום שחור ולבן או סוכר וקינמון - 1 כוס סוכר מעורבב עם כפית קינמון
או מעט יותר עם אוהבים.
 
עובדים עם חומרים קרים מהמקרר (קמח, סוכר, חמאה וכל היבשים)
 
מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, א.אפייה, מלח וקינמון כמה שניות לערבוב חומרים.
מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד קבלת מרקם המזכיר פתיתי קוסקוס.
מוסיפים את הטחינה ומעבדים בפולסים רק עד קבלת גושי בצק גדולים יותר.
מוציאים מהמיקסר למשטח מקומח קלות וצרים עם הידיים מינימום לישה כדור בצק. שמים בקערה למנוחה
בת 20 ד' בטמפ' החדר. יוצרים כדורים קטנים בגודל זית מהבצק. טובלים בתערובת שמשום או בסוכר וקינמון
ומניחים בתבנית במרווחים קלים. אופים בחום 180 מעלות כ 15-20 ד. מאחסנים בכלי אטום.
 
 
 
 
אז נכון שהילדים בחופש ואנחנו יוצאים מדעתנו בניסיונות להעסיק אותם אבל היי, גם לנו מגיע פינוק עם הקפה, לא?
 
 
מקור המתכון עוגיות חלבה - שף אורן גירון.
 
 
 

 
 
 



 

תגובה 1:

Unknown אמר/ה...

אפשר להחליף את הקמח לקמח תפוחי אדמה/קמח טף/קורנפלור?