בלי הרבה טרחה. סתם כדי שימצאו משהו לנשנש על השולחן. האוכל של פסח!
"בורקס מצה" - 20 יחידות
3 תפוחי אדומה בינוניים
2 בצלים
חבילת פטריות שמפניון/פורטבלו
מלח, פלפל
שמן זית לטיגון
10 מצות
4 ביצים
משרים מצות בקערה עם מים פושרים ומעט מלח למשך כמה שניות. מנערים משאריות מים ומכסים היטב במגבת
מכל צידי המצות. שומרים בצד.
מבשלים תפוחי אדמה במים מומלחים קלות, לריכוך.
פורסים בצל לרצועות דקות. פורסים פטריות.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה עמוקה. מוציאים. מוסיפים מעט שמן ומקפיצים קלות פטריות.
מסננים את תפוחי האדמה מנוזלים. מוסיפים את הבצל והפטריות ומועכים לפירה. מתבלים במלח ופלפל.
טועמים - המילוי צריך להיות לכם טעים. אם צריך מתקנים תיבול.
מוציאים מצה מהמגבת המכוסה ופורסים על משטח עבודה. חוצים את המצה לשני חלקים.
מניחים כף גדושה ממלית בחלק התחתון של המצה ומגלגלים עד הסוץ. מרכיבים כך את כל המצות.
מחממים שמן קנולה לטיגון. טובלים בביצים טורפות עם מעט מלח ומניחים במחבת עם שמן חם לטיגון קצר.
מוציאים לנייר סופג וטורפים!!!
הרגישו חופשי לשנות את סוג המלית - זה יכול להיות למשל, 2 בצלים קצוצים, 3 שני שום ו 300 גר עלי תרד מאודים
בתיבול מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, או כל מה שעולה בדעתכם..:)
לא תאמינו אבל אין לי תמונה של המוצר המוגמר.. הוא פשוט נשאב בטרם הספקתי לצלם. תצטרכו לסמוך עלי
שזה נראה טאאוב וטעים טעים!!!
פתות ביצים: כמות ל 4 סועדים
10 מצות
מלח, סוכר
3 ביצים
750 מל חלב
2 כפות גדושות סמנה - מתכון אפשר לקחת מהפוסט הזה
שוברים מצות בתוך קערה עם מים חמימים, קורט מלח וקורט סוכר.
מכינים ביצה מקושקשת משלושת הביצים.
מביאים חלב לרתיחה בסיר.
מוסיפים לסיר את שברי המצות, הביצים המקושקשות ושתי כפות הסמנה. מערבבים ומבשלים עוד 5 ד תוך כדי ערבוב.
"בורקס מצה" - 20 יחידות
3 תפוחי אדומה בינוניים
2 בצלים
חבילת פטריות שמפניון/פורטבלו
מלח, פלפל
שמן זית לטיגון
10 מצות
4 ביצים
משרים מצות בקערה עם מים פושרים ומעט מלח למשך כמה שניות. מנערים משאריות מים ומכסים היטב במגבת
מכל צידי המצות. שומרים בצד.
מבשלים תפוחי אדמה במים מומלחים קלות, לריכוך.
פורסים בצל לרצועות דקות. פורסים פטריות.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה עמוקה. מוציאים. מוסיפים מעט שמן ומקפיצים קלות פטריות.
מסננים את תפוחי האדמה מנוזלים. מוסיפים את הבצל והפטריות ומועכים לפירה. מתבלים במלח ופלפל.
טועמים - המילוי צריך להיות לכם טעים. אם צריך מתקנים תיבול.
מוציאים מצה מהמגבת המכוסה ופורסים על משטח עבודה. חוצים את המצה לשני חלקים.
מניחים כף גדושה ממלית בחלק התחתון של המצה ומגלגלים עד הסוץ. מרכיבים כך את כל המצות.
מחממים שמן קנולה לטיגון. טובלים בביצים טורפות עם מעט מלח ומניחים במחבת עם שמן חם לטיגון קצר.
מוציאים לנייר סופג וטורפים!!!
הרגישו חופשי לשנות את סוג המלית - זה יכול להיות למשל, 2 בצלים קצוצים, 3 שני שום ו 300 גר עלי תרד מאודים
בתיבול מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, או כל מה שעולה בדעתכם..:)
לא תאמינו אבל אין לי תמונה של המוצר המוגמר.. הוא פשוט נשאב בטרם הספקתי לצלם. תצטרכו לסמוך עלי
שזה נראה טאאוב וטעים טעים!!!
פתות ביצים: כמות ל 4 סועדים
10 מצות
מלח, סוכר
3 ביצים
750 מל חלב
2 כפות גדושות סמנה - מתכון אפשר לקחת מהפוסט הזה
שוברים מצות בתוך קערה עם מים חמימים, קורט מלח וקורט סוכר.
מכינים ביצה מקושקשת משלושת הביצים.
מביאים חלב לרתיחה בסיר.
מוסיפים לסיר את שברי המצות, הביצים המקושקשות ושתי כפות הסמנה. מערבבים ומבשלים עוד 5 ד תוך כדי ערבוב.
יש לא מעט ורסיות מלוחות, מוגשות עם סחוג, גבינה צהובה וזיתים.
אצלנו זה הקורנפלס של הבוקר! וכיאה לגירסה כזו, אני בוזקת מעט סוכר על כל הסיפור ובאמת שאין
מילים שיצליחו לתאר. נסו ותתמכרו!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה