6 באפריל 2014

ארוחת צהרים טבעונית

פעם חשבתי שבשביל למלא שולחן בכל טוב חייב בשר. נכון, אני תמיד מגישה כמה מנות ירק קרות או חמות אבל הן תמיד היו רק ברקע שכן את מלא תשומת הלב והתשואות קוצרת מנת הבשר. בחודשים האחרונים יש לי אישיו עם בשר. עדיין קונה. עדיין מבשלת. פשוט לא אוכלת. לא יודעת למה.  מניחה שזה שילוב בין המודעות העצומה שקיימת היום  ואולי צפייה בסרטון קשה אחד יותר מידי הולידו תחושות מבלבלות. אני חושבת שאכילת בשר אצלי מגיעה ממקום הישרדותי עד כי לעולם לא נתתי פתח, במה ומקום למנות אחרות. כשדיברנו היום, היא נשמעה שקטה. אבל אני מכירה אותה היטב ויודעת לשמוע את הזעקה בתוך השקט. רציתי לחבק אותה. ולבשל לה. וזהו. שתחשוב על הדברים על בטן מלאה. אז היא באה. ובישלנו יחד אוכל טעים. נטול מניירות ופעלולים. אוכל פשוט, משביע ומנחם.

קציצות ירקות בטמפורה:
1 זוקיני
3 גזרים
1 גמבה אדומה
3 שיני שום קצוצות
1/4 כרוב לבן קצוץ
1 בצל סגול
1 שורש פטרוזליה
1 תפוח אדמה מגורר
צרור כוסברה/ עלי סלרי, קצוץ
מלח,פלפל שחור גרוס
כפית מחית קארי אדומה ( להשיג במדפים של המזרח הרחוק בסופר)

לטמפורה:
כוס וחצי קמח תופח
כוס ורבע בירה לבנה קרה
מלח ופלפל לפי הטעם

לגרר את הירקות או לקצוץ גס. לערבב היטב בקערה ולתבל.
לערבב את מרכיבי הטמפורה לבלילה ( המזכירה תערובת פנקייק)
שופכים את בלילת הטמפורה לתוך קערת הירקות ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ( ככה הקציצות סופחות פחות שמן)
ממלאים כף גדושה מתערובת הירקות ומניחים בשמן. מטגנים בכמה סבבים בקבוצות קטנות. מוציאים לנייר סופג. 

מג'דרה בורגול:
2 כוסות בורגול גס מושרות בקערה מלאה במים למשך חצי שעה
1 כוס עדשים שחורות, מושרות בקערה מלאה במים למשך חצי שעה. ( אם יש לכם יותר זמן , אפילו יותר טוב..;)
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה כמון
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית הל
מלח ופלפל

מטגנים בצל לשקיפות. מוסיפים שום. מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מתבלים. ממלאים את הסיר מים עד כיסוי העדשים ומעט יותר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה חצי שעה עד ריכוך העדשים. לאחר חצי  שעה נפטרים ממעט נוזלי הבישול במידה ונשארו הרבה כאלה. הנוזל אמור לכסות את העדשים ולא יותר.
מסננים את הבורגול ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומתקנים תיבול אם צריך. סוגרים מכסה ומבשלים על אש נמוכה 12 ד. ממתינים 5 דקות ומערבבים את המג'דרה.

לשעועית מוקפצת:
חצי חבילת שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט
2 שיני שום
1 ס"מ  גי'ינגר פרוס
חופן שקדים מולבנים פרוסים קלויים
1 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
פלפל ומלח
מעט שומשום שחור ולבן קלוי, לקישוט

ממלאים קערה במים רותחים וחולטים את השעועית 3 דקות. מסננים.
מחממים מחבת/ווק עם מעט שמן זית ומטגנים קלות שום וגי'נגר. מוסיפים את  השעועית ומקפיצים. מתבלים בשמן שומשום וסויה, פלפל ומלח. מוציאים לקערה ומפזרים שקדים ושומשום.


 
לא מתחייבת לצמחונות. בטח לא לטבעונות. רק על מה שנראה ומרגיש טוב כאן ועכשיו!
 
בתאבון ויום נפלא :) 

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אהבתי וגם את התוספות

ליהי עראסי אמר/ה...

תודה רבה :-)