פעמיים בשבוע. ריטואל דו שבועי של ארוחות ערב, הלחמניות האלו מככבות. לתומי חשבתי שמאחר והבשורה הגיעה למחוזותינו ורשת לחם ארז פתחו סניף בעיר, אוכל לקבל פס, לפחות פעם בשבוע.. לא קרה ולא בטוח שיקרה. אולי כי בלי לשים לב אני מתפחת דור חדש של מכורות כבדות לאפיה. ממליצה לכם לנסות! מוכנה לחתום שתתאהבו ותאמצו אותם לסנדויצים של הבוקר;)
3.5 כוסות קמח, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
1/4 כוס שמן זית
1 כוס ( 250 מל) מים
מערבבים קמח ושמרים בקערת המיקסר (תרגישו חופשי ללוש ביד למי שאין מיקסר או אם בא לכם על הפעלה קלילה לקטנים) מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומתחילים ללוש במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ןממשיכים ללוש. מרגע שנאסף כדור בצק, לשים 10 דקות במהירות בינונית. מוציאים למשטח מקומח ולשים ליצירת כדור. מתפיחים עד הכפלת הנפח ( בערך 40-50 ד) מחלקים ל 15 יחידות ויוצרים כדור על ידי משיכת קצוות הבצק כלפי מטה ומתיחת שטח הפנים לקבלת מראה חלק. מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח (חצי שעה בערך) לקראת סיום ההתפחה, מורחים בעזרת מברשת, ביצה עם קורט מלח ומפזרים פרג/שומשומים/דוחן/ גרעינים וכו..
אופים בתנור שחומם מראש ל 190-200 מעלות , 20 דקות עד הזהבה ובנתיים אתם יכולים לפנטז במה למלא אותן ברגע שיצאו מהתנור;)
בתאבון!!
3.5 כוסות קמח, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
1/4 כוס שמן זית
1 כוס ( 250 מל) מים
מערבבים קמח ושמרים בקערת המיקסר (תרגישו חופשי ללוש ביד למי שאין מיקסר או אם בא לכם על הפעלה קלילה לקטנים) מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומתחילים ללוש במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ןממשיכים ללוש. מרגע שנאסף כדור בצק, לשים 10 דקות במהירות בינונית. מוציאים למשטח מקומח ולשים ליצירת כדור. מתפיחים עד הכפלת הנפח ( בערך 40-50 ד) מחלקים ל 15 יחידות ויוצרים כדור על ידי משיכת קצוות הבצק כלפי מטה ומתיחת שטח הפנים לקבלת מראה חלק. מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח (חצי שעה בערך) לקראת סיום ההתפחה, מורחים בעזרת מברשת, ביצה עם קורט מלח ומפזרים פרג/שומשומים/דוחן/ גרעינים וכו..
אופים בתנור שחומם מראש ל 190-200 מעלות , 20 דקות עד הזהבה ובנתיים אתם יכולים לפנטז במה למלא אותן ברגע שיצאו מהתנור;)
בתאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה