16 ביוני 2014

עוגת בננות ללא סוכר

היסטוריה ארוכה יש לי עם עוגת בננות.
היא התחילה לפני 7 שנים, עם תחילתו של Pre Honeymoon שלנו, 3 חודשים במזרח.
אני בת 26, הוא בן 31. תקתקנו הכנות, שמלה, טבעת, חליפה, חופה וטסנו.
היינו תרמילאים לייט. תיק על הגב ביום ולינה במקומות טובים בלילה. ובכל היתר שוטטנו. גרנו. חווינו.
הרחנו. חיינו בתוך ההמון, בממוצע 3 שבועות בכל עיירה שהגענו אליה. כך מצאנו עצמנו בעיירה הציורית לואן פרבאנג בלילה האחרון של השנה, כשכל העולם ואחותו שם פעמיו לאיים לחגיגות הסילבסטר, ואנחנו חיפשנו רק שקט.
ככל שהצפנו, הלך התפריט וקטן. ובמקומות הנידחים ביותר מצאנו עצמנו חיים על פירות וירקות בלבד!
(כי השאר היה "וויט האמ", או "האש" או משרום מורעל..:)
וכשנגמרה לי אספקת המזון הכשר בצי'מידן, חייתי על עוגת בננות שאחת המקומיות אפתה לנו מידי יום.
שלושה שבועות, כל יום. והיא היתה טעימה, וארומטית מאין כמוה.
 
 
 
חומרים לתבנית אינגלייש קייק מתכת באורך 30 ס"מ או 2 תבניות אינגליש חד פעמי
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סילאן
מיץ מתפוז אחד גדול + גרידה
4 בננות בשלות, מעוכות במזלג
100 גר שוקולד מריר איכותי, קצוץ
11/2 כוסות קמח כוסמין מלא -אחד מיני דגן, בעל ערך תזונתי גבוה, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים וקל יותר לעיכול
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
 
- בקציפים במיקסר עם וו בלון ביצים שלמות 2-3 דקות עד קבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים לאט ובהדרגה שמן בזירזוף דק על דופן הקערה וממשיכים להקציץ
- מאיטים את פעולת המיקסר, מוסיפים סילאן, בננות, תפוז וגרידה.
- מנפים יחד את כל היבשים למעט השוקולד ומשלבים בהדרגה - פעולה זו אפשר לעשות ידנית תוך קיפול עם מרית.
- מוסיפים שוקולד ומערבבים לאיחוד. נזהרים לערבב בזהירות ולאט על מנת לא לאבד את נפח המסה.
 
מוזגים לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 כ 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא לח עם פירורים. מצננים לפני הפריסה.
 
 
 
אני יכולה לכתוב רבות על הטיול ההוא. על הקשר שהעמיק. על אנשים שפגשנו וניבאו שלא נתחתן.
על רגעים קטנים של יאוש (22:00 בלילה שעון לאוס, נחיתה בעיר הבירה אחרי דהירה בת 6 שעות על קייק שטס במהירות של לפחות 70 קמ"ש במקונג הקפוא כשלראשנו כסדות של הטייס המצרי הראשון, ואין חדרים בשום מלון!!! )
על רגעי אושר מדהימים בהם רבצנו באותו נהר, רק רגוע יותר, עם בירה ביד ובלי שום מטרה.
על היומן שכתבתי באותם ימים ושאותו אני שומרת באדיקות לימים שנזדקן. ועל זכרון מתוק מעוגת בננות.
 
שלכם, ליהי

אין תגובות: