זה כמו לקום בבוקר ולומר מודה אני
הם קורים בלי לחשוב. כמו טקס, כל יום, שבוע אחר שבוע
גם במטבח יש ליריטואלים
למשל
להביא את הטוב של טוב מהשוק בכל יום שישי
למשל
לצלות ק"ג עגבניות שרי (ואם השגתי שרי תמר אני בכלל מרוצה) עם שמן זית וטימין שישמשו אותנו
לכריכים, סלטים זריזים, רוטב לפסטה מהיר
למשל
להכין רוטב עגבניות בסיסי משום, עגבניות טריות ומשומרות - ככה בלי תיבול - סטארטר למנות רבות
שקשוקה / פיצה מישהו ?
למשל
לבשל קינואה - אדומה או לבנה או שחורה - בהרבה מים ומעט מלח עד שמוכנה ולארוז לקופסאות במנות קטנות
איתה אני מעשירה בצ'ק לכל סלט
כי כשפותחים ככה את השבוע, לא עושים סיפור מביקורי פתע..
סלט אבוקדו, אפרסמון וקינואה מרענן
2 יח אבוקדו בשל אך מוצק
2 יח אפרסמון בשלים אך מוצקים
1 פלפל חריף ירוק
1 בצל סגול
50 גר קינואה אדומה מבושלת
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור נענע
מיץ מלימון גדול
שמן זית
מלח
איך עושים?
- מבירים לרתיחה סיר עם ליטר מים וכפית מלח. כשמגיע לרתיחה מוסיפים קינואה ומבשלים 15 דקות. מצננים.
(את השלב הזה ניתן ורצוי להכין מראש ולשמור בקירור)
- מקלפים אבוקדו ופורסים לקוביות 1*1 ס"מ
- מסירים את קליפת האפרסמון ע"י הורדת ארבע הפיאות של האפרסמון (באותה הדרך שחותכים גמבה) כך שישאר לנו רק החלק הפנימי והקשה של האפרסמון מינוס הקליפה. חותכים לרצועות ולאחר מכן לקוביות 1*1 ס"מ
- פורסים ומוסיפים את הבצל והפלפל החריף. קוצצים עלים ומוסיפים
- מוסיפים קינואה, תיבול ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה
בתאבון :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה