עוגיות זה בהחלט אחד מהפטישים שלי. אני אוספת מתכונים באובססיביות, מכינה ואוגרת בצנצנות יפות, לכל מקרה שלא יהיה. את אלה קיבלתי לטעימה מאמא של חברה. היה להן טעם יחודי! שונה מכעכים שאני מכירה. ביקשתי מתכון וכהרגלי בקודש שיניתי (בקטנה) הרכבי שומן וכך נולד המתכון הזה, מיותר לציין שהוא שונה לחלוטין מהמתכון המקורי אבל ממכר לא פחות:)
500 גר קמח, מנופה
160 גר חמאה, מומסת
40 גר שמן קנולה
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כף גדושה זרעי אניס
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
3/4 כוס מים
מנפים קמח לתוך קערת המיקסר. ממיסים חמאה ומערבבים עם השמן
מוסיפים לקערת המיקסר גם וו גיטרה סוכר, אניס, מלח ושמרים ומערבבים לפיזור אחיד.
מוסיפים שמן וחמאה מומסת ומתחילים לערבל.
מוסיפים בהדרגה מים עד קבלת כדור בצק אחיד ולא דביק.
מניחים למנוחה עד הכפלת נפח - זה קורה צי'ק צ'ק!
יוצרים נקניקים בעובי 1/2 ס"מ ובאורך 8 ס"מ ומעצבים לטבעות. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
מברישים בביצה וזורים שמשום שחור ולבן קלויים. אופים בחום 180 מעלות להזהבה עמוקה 30-40 דקות.
מורידים חום תנור ל 120 ומייבשים את העוגיות כשעה. אל דאגה! לא יקרה לעוגיות כלום מלבד ייבוש הנוזלים בעוגיות. המוצר הסופי שיתקבל יהיה אקסטרא פריך וישמור על חיי מדף ארוכים יותר ממה שאתם רגילים. כלל זה תקף לכלל סוגי העוגיות שאתם אופים:)
שבוע נהדר!!
4 תגובות:
הולכת לנסות...
השתכנעתי. הולכת לאפות אותן מחר. הצילומים יפים! ותודה על הטיפ בסוף
תודה לך אנונימית, שאת כאן :)
היי, שתי שאלות -
1.כמה עוגיות אמורות לצאת?
2.מהו זמן ההתפחה?
תודה רבה
הוסף רשומת תגובה