10 ביוני 2014

קציצות עדשים נפלאות

כבר כמה חודשים שאני לא אוכלת בשר. גם לא מעשנת. יצאתי במבצע ניקוי אביב כללי. עד להודעה חדשה.
בתור קרניבורית לא קטנה חשבתי שזה הולך להיות תיק, כי הרי התפריט השבועי שלנו כלל לפחות שלוש מנות בשר שונות. וכי אין מצב לארח בלי שירוצו כאן בשרים כאילו מחר. אמרתי תיק?! אז זהו שלא! פשוט כי הירקות ששימשו שחקני
חיזוק נפלאים לצד המנות כרגע נמצאות על הבמה ומקבלים כבוד והערכה יתרה. כך גם עם מיני קטניות. זו היתה ארוחת הערב שלנו. הגשתי אותן כם לחמניות ביס שאפיתי עם הבנות וסלט עלים ומשו שם בתיבול ובקומבינציה כולה הרגיש כמו בורגר, אבל טוב כזה!
 
 
 
1 כוס עדשים ירוקות, מושרות במים
1 בצל  גדול קצוץ או 2 יח' כרישה - החלק הלבן בלבד קצוצות
1 סלסלת פטריות שמפיניון או שילוב עם פורטבלה
4 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
צרור כוסברה, צקוץ
צרור פטרוזליה,קצוץ
1-2 פלפל צי'לי קצוץ דק - אפשר למתן על פי רמת החירפות הרצויה
2 ביצים
6 כפות פירורי לחם
1 כפית גדושה כמון
פלפל שחור גרוס, מלח
 
שמן לטיגון.
 
- מבשלים עדשים לאחר השרייה כחצי שעה לריכוך. מסננים ומצננים.
- מטגנים בצל/כרישה עד שקיפות. מוסיפים גבעולי סלרי, פלפל צי'לי ופטריות ומאדים מעט. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
- מעבירים את העדשים לקערה גדולה ומוסיפים את תערובת הבצל והפטריות. מוסיפים עשבי תבלין.
- מתבלים בכמון, פלפל ומלח ומוסיפים ביצים ופירורי לחם ומערבבים היטב. מקררים את התערובת להתייצבות - אני מכינה כמה שעות קודם ומניחה במקרר. התערובת מתמצקת נהדר והקציצות לא מתפוררות בכלל..
- צרים קציצות שטוחות ומטגנים שתי דקות להזהבה. מגישים.
 
לסלטון הקטן - המרענן הרשמי מבחינתי. התוודעתי אליו במהלך הטיול שלי במזרח. מאז ועד היום הוא בריטואל קבוע אצלנו. הכי טעים בעולם!!!
 
צרור כוסברה
צרור פטרוזליה
צרור ראשד
4 גבעולי בצל ירוק
4 גבעולי סלרי
4 גבעולי נענע
צרור עלי חסה
2 יח' פלפל צי'לי אדום, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק לטבעות
חצי כרובית קטנה, נקייה ומפוררת לפרחים קטנטנים, טרייה ולא מבושלת
לתיבול - 1 מיץ מלימון, מלח ושמן זית לפי הטעם
 
קוצצים גס את כל הירק. מוסיפים צי'לי ופרחי כרוכית לתוספת אקסטרא קראנצ'.
מתבלים וטורפים:)
 
 


8 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה!!
הודפס וינוסה בקרוב!
תודה!!

זהבית שקד

ליהי עראסי אמר/ה...

זהביתוש, נהדרת את! ספרי אם אהבת!

Big Mook Craft אמר/ה...

וואוו שווה לא ידעתי שאת צמחונית. אני די משתדלת גם להמנע מביצים אך ממוצרי חלב לא מצליחה להפסיק.....נראה מעולה ואנסה. תודה

ליהי עראסי אמר/ה...

לא ממהרת לצאת בהצהרה לצמחונות או טבעונות. אם בא לך להמיר את הביצים, כמה כפות טחינה גולמית יעשו יופי של עבודת קשירה. בהצלחה!

Iris Fogel Ben Hamou אמר/ה...

נראה מעולה וממש רוצה להכין בבית, אבל קודם כל שאלה: יש לך אולי רעיון לתחליף לפטריות במתכון, כי אחרת אאלץ לאכול הכל לבד :)

ליהי עראסי אמר/ה...

הי איריס! אפשר לוותר על הפטריות לגמרי או להמירם בתפוח אדמה/דלורית/בטטה מגוררים. שנה טובה!! בהצלחה וספרי איך יצא:)

אנונימי אמר/ה...

היי,
זה בסדר להחליף את העדשים הירוקות בכתומות? זה מה שיש בבית כרגע

מאיה

ליהי עראסי אמר/ה...

הי מאיה, לגמרי רק שאין צורך לבשל אותם אחרי ההשריה - הן מתרככות במהירות
בהצלחה
11