בחושה. פשוטה. מטריפה. העוגה שלנו ליום השלישי בשבוע!
מה אני אוהבת בה? הכל!! לא מתוקה, נימוחה בדיוק במידה! |
160 גר שמן
150 גר' סוכר חום דמררה
1 כפית תמצית וניל טהורה או 1/2 כפית משחת וניל
4 ביצים בגודל M ( 200 גר ביצים)
200 מ"ל ריויון
200 גר' שוקולד מריר מומס
200 גר' קמח תופח
50 גר' אבקת נוגט - להשיג בחנויות מתמחות באפייה
50 גר אגוזי לוז גרוסים דק - לא חובה
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ בעזרת ספריי שמן. אם משתמשים בתבנית חד פעמית אין צורך לשמן.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה טורפים שמן, סוכר וביצים. מוסיפים וניל, ריוויון ומערבבים היטב. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים למסה חלקה.
מערבבים יחד קמח ואבקת נוגט ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. מוסיפים אגוזים ומערבבים קצרות.
מוזגים לתבנית ואופים כ 40 ד' עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. ניתן לבדוק אחרי חצי שעה מה מצבה של העוגה.
ניתן לאבק באבקת סוכר או לזגג מעל עם שוקולד מריר, חלב או לבן מומס ולפזר אגוזי לוז גרוסים לתוספת קראנצית.
תהנו, ליהי
6 תגובות:
העוגה הנבחרת לסופ"ש :-) חוץ מהבבקה כמובן...
את משתמשת בתבנית סיליקון?
יש לי תבנית דומה לזאת שבתמונה, אך לא מסיליקון. אולי את תוכלי לפתור את התעלומה- לחכות לצינון מוחלט לפני ההפיכה או שאין צורך? איך העוגה יוצאת לך בשלמות כזאת יפה? :-)
הי עדי, מה נשמע? העוגה לא נאפתה בתבנית סיליקון כלל אלא בתבנית אלומניום. על מנת לאפשר חילוץ קל, יש לשמן את התבנית היטב בחמאה רכה ולפזר מעט קמח או סוכר על התחתית והדפנות ומיד לנער עודפים. לאחר האפיה, המתיני לצינון קל והפכי אותה על צלחת הגשה. היא תשתחרר בקלות. מבטיחה!
במה אפשר להמיר את הריויון ?
הי מיטל, נעים מאוד:) ניתן להמיר הריוויון בשמנת חמוצה/מיץ תפוזים באותה כמות. בהצלחה!
יש אפשרות לקבל את המתכון עם מידות של כוסות ולא גרמים ?!
כמה זה 160 גר שמן ?
כמה זה 150 גר' סוכר חום דמררה ?
כמה זה 50 גר' אבקת נוגט ?
כמה זה 50 גר אגוזי לוז גרוסים דק ?
היי אנונימית!
אני עובדת על פי משקל ולכן המתכונים שלי מצוינים בגרמים.
אם את אוהבת לאפות, הגיע הזמן לפרגן לעצמך משקל דיגטלי פשוט - המחירים נעים בין 70-130 ש"ח
לא תאמיני כמה זה ישדרג לך את העבודה והתוצרים :)
הוסף רשומת תגובה